Deniz Poyraz Duruşmasında Polis Destekli Silahlı Faşist Saldırı

HDP İzmir İl Binası’na yönelik silahlı saldırıda işkence ile katledilen Deniz Poyraz davasının 4. duruşması İzmir’de görülüyor.

Katil Onur Gencer, 17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir İl Binası’na silahlı saldırıda bulunmuştu. Binada bulunan Deniz Poyraz’ı işkence ile öldürmüştü.
Bugünkü duruşmada Gencer’in adliyeye getirilmesi beklenirken bir kişi otomatik silahla polis kontrolünü geçerek orada bekleyenleri tehdit etti.

Duruşmayı bekleyen kişilerin silahı fark edip tepki göstermesi üzerine polis, silahla adliye önüne gelen kişiye değil, tepki gösterenlere saldırdı.
SGDF MYK üyesi Birkan Polat polis saldırısında yaralandı. Adliye önündeki kaldırımdan, otomatik silahla yolun ortasına gelerek silaha mermi süren saldırganın, “Solcular nerede, solcuları gösterin. Ben polise sıkmam. Getirin onları öldüreceğim” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Polisin saldırgana dostane yaklaşımı, eli silahlı faşistin ya polis olduğunu ya da polisin korumasında olduğunu gösteriyor. Her iki şekilde de bu faşist saldırının arkasında polis yani AKP olduğunu gösteriyor.
Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer’in, katliamı gerçekleştirmeden önce olsun, katliam esnasında olsun, katliamdan sonra gözaltına alınırken, mahkemesinde yaşananlarda olsun aynı şeyi görmek mümkün: DEVLET ELİ.

Bu saldırıyla da devlet, yani AKP iktidarı Deniz Poyraz’ı sahiplenenleri tehdit etmek istediği gün kadar açık…

Sosyal ağlarda paylaşın