Nihat Karakuş ve Yılmaz Aydın’dan Sonra, Veli Eren De Bir Aylık Açlık Grevinde… 

Almanya’dan Veli Eren, ölüm orucu direnişcileri Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın direnişlerine destek vermek ve onların taleplerinin kabul edilmesi için 30 günlük açlık grevine başladı.

Avrupa’da ölüm orucu direnişiyle ilgili uzun süreli açlık grevleri yayılıyor. 

Fransa’dan Zehra Kurtay ve İngiltere’den Sinan Ersoy’la başlayan uzun süreli destek açlık grevleri, onlardan bayrağı devralanlar tarafından sürdürülüyor. 

27 Mart’ta İngiltere’den Nihat Karakuş, Belçika’dan Yılmaz Aydın 1 aylık destek açlık grevine başladılar. 

Onların ardından İsviçre’den Kadri Güvenç 15 günlük açlık grevine başladı. 30 Mart’ta da Almanya’dan Veli Eren 1 Aylık açlık grevine başladı. 

Önümüzdeki günlerde uzun süreli açlık grevlerine diğer ülkelerden de katılımlar olacağı belirtiliyor.  

VELİ EREN’İN AÇIKLAMASI: 

“Göz göre göre susmak suçtur. Bu suça ortak olamayız.”

Merhaba,

Adım Veli Eren. Adalet için Ölüm Orucunda olan Özgür Tutsaklar Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın direnişini desteklemek için ben de bugün, 30 Mart 2022 tarihi itibariyle 30 günlük destek açlık grevine başlıyorum.

Biliyorum ki direnmemek suçtur. Çünkü gözümüzün önünde katledilen hasta tutsaklar, yaşlarından büyük hapis cezaları alan gençler, gizli tanık ifadeleriyle ömür boyu hapis cezaları alan devrimciler var. Gözümüzün önünde açlıkla boğuşan 80 milyon halkımız var. Uyuşturucu, kumar ve fuhuş ile yozlaştırılan gençlerimiz var. Bunları biliyoruz, bunları görüyoruz. Tüm bunlara karşı çözüm üretenler ve halkı bu çözümler etrafında örgütleyenler ise en şiddetli yollarla cezalandırılmaya çalışılıyor. Bunu kabul edemeyiz. Göz göre göre susmak suçtur. Bu suça ortak olamayız.

İşte Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım bu adaletsizliğe karşı direniyorlar. Gizli tanık ifadelerin kabul edilmemesi, haksız davaların düşürülmesini talep ediyorlar. Başta Ali Osman Köse olmak üzere hasta tutsakların serbest kalmaları, uygun koşullarda tedavi görebilmeleri için direniyorlar. Bu talepler çok doğal ve kabul edilir talepler gibi görünse de, ülkemizde bu talepler için ölümü göze almak gerekiyor.

Direnerek ve bedenlerini ölüme yatırarak hepimize sahip çıkıyorlar. Çünkü gizli tanıklık, keyfi mahkemeler ve hasta tutsakların katledilmesi hepimizi ilgilendiriyor. Buna sessiz kalmak, daha az bedel ödeme anlamına gelmez. Bu bedeli tüm bir halk ödüyor zaten! Sibel ve Gökhan ise bu ödetilen bedele karşı çıkıyorlar, teslim olmuyorlar!

Bundan dolayı bugün, 30 Mart 2022 tarihinde ben de 30 günlük destek açlık grevi ile açlıklarına açlığımı katıyorum.

Direnen kazanır! Selam olsun direnenlere!

Gökhan Yıldırım ve Sibel Balaç Onurumuzdur!

Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz!

Halkız Haklıyız Kazanacağız!

Veli Eren

30.03.2022″

Sosyal ağlarda paylaşın