LİMAK’ın zeytinlikleri yok etmesine karşı çıkan halka  jandarmadan işkence

AKP faşizmi halkın yoksulluğuna yoksulluk katarken, hayat pahalılığı kat kat artarken, adaletsizlik her gün artarken ülkeyi tekellere peşkeş çekmekten geri durmuyor.

Muğla’da YK Enerji ve Limak, Işıkdere bölgesindeki zeytin ağaçlarını sökmeye başladı. Söküm işlemine karşı çıkan bölge halkı ve çevreciler özel güvenlikçiler tarafından saldırıya uğradı. Talana engel olmak için bölgeye gelen halk özel güvenlikçiler tarafından dövüldükten sonra gelen jandarma tarafından da gözaltına alındı. Çok sayıda gözaltı var.

AKP’ni Enerji Bakanlığı zeytinliklerin korunmasını emreden 1939’dan beri var olar  yasaları bir çırpıda yok sayan yönetmelik çıkartarak LİMAK ve YK enerjiye maden sahası açılması için zeytinliklerin sökülmesinin yolunu açtı.

Bugün ülke halkının tamamına sorsanız büyük çoğunluğunun karşı çıkacağı böylesine bir doğa katliamı ancak tekellerin çıkarlarından başka hiç bir şey düşünmeyen AKP faşizminin yapacağı bir katliamdır. Halk istemiyormuş, insanlar karşı çıkıyormuş, zeytinlikler ülkemizin yerüstü zenginliğiymiş, sökülmesi büyük bir doğa katliamıymış yeminli vatan haini AKP iktidırını ilgilendirmiyor. O sadec ortak çalıştığı tekellerin kârlarını düşünür. Onun ötesi onu ilgilendirmez.  Karşı çıkana jop, işkence, gözaltı…

Doğamız, toprağımız, şekerimiz, çayımız, zeytinimiz, tütünümüz yok ediliyor. Kendi çevresindeki bir kaç soyguncu utanmaz, doymak bilmez kan emici ile ülkeyi yiyor AKP iktidarı. Halkı yoksul bıraktığı yetmiyor nefes alacak havayı bile çok görüyor.

AKP faşizminin ülkemize yaşattıkları, şair Hasan Hüseyin’in şiirinin bir kısmını getiriyor akıllara:

Düşman çizmesi altında yurdum, sürdüğüm toprakta gözü
Öğüttüğüm unda, dokuduğum kumaşta

Çekip alıyor soframdan
Uğrunda alın teri döktüğüm ekmeğimi, tütünümü ne varsa

Söz eylemini bitirmiş…”

.

Sosyal ağlarda paylaşın