Neymiş o görünenden fazlası?

Faşist AKP iktidarının şefi Erdoğan, Rize’de halka seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Gazze’yle ilgili olarak “Şundan emin olunuz ki biz Gazze’de yaşananlar konusunda gözükenden çok daha fazlasını yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.. Daha doğrusu kullanmak zorunda kaldı.
İsrail ile ekonomiden siyasete, silahtan gıdaya her türlü ticarete hergün ilişkilerini büyüten, İsrail’in en yakın müttefiki olma özelliğini taşıyan AKP iktidarının şefi Erdoğan Gazze’de akan kanın yarattığı öfkeye karşı çaresiz. Tam bir aydır onbini aşkın insanı katletti siyonist İsrail. Buna karşı Erdoğan’ın konuşmaktan başka bir icraatı yok. Faşist AKP iktidarının şefi katliam saldırısı uzayıp sürdükçe kitlelerin artık laftan başka bir şey yapması beklentisinin büyümesi üzerine en iyi bildiği şeye başvurdu: YALANA!

Evet yalana.

İsrail ABD’nin Ortadoğu’daki ileri karakoludur. Onyıllardır ABD’nin İsrail’i desteklemesinin sebebi budur. Yani İsrail Ortadoğudaki küçük ABD’dir. AKP iktidarı ABD’nin politikasının dışına çıkamaz. Bu demektir ki İsrail’in çıkarları neyi gerektirirse onu yapar. Bu gerçeğin dışında kim ne söylüyorsa yalandır.
Erdoğan “Gazze’de görünenden daha fazla yapıyoruz” diyor ama ne yaptığına dair vereceği tek bir cevabı yoktur. İsrail’e karşı bir şey yapabilecek kudreti olsa ve yapmış olsa, Erdoğan bunu tüm dünyaya duyurmak için her şeyini seferber ederdi. Yaptığını gizlemek bir yana bire on katıp popularitesini arttırmaya çalışırdı. Ama böyle bir şey yok. Sadece yalan var.

Filistin halkı yararına bir şey yapsa gizlemez ancak şu bir gerçektir ki, Erdoğan’ın gizlemeye çalıştığı çok şey var. İsrail karşıtı gibi görünüp işbirliğini gizlemek ancak yalan söyleyerek mümkün. Gizlediği yani kendisinin de “Gazze’de görünenden daha fazla yapıyoruz” diyerek ifade ettiği görünmeyen yaptıkları asıl olarak İsrail’e 7 Ekim’den sonra başlayan katliam saldırısı esnasında 1 milyon varil petrol gönderdiği olabilir.


Alaattin Aktaş’ın ekonomik çıkarları göstermek için yazdığı yazıdan alınmış aşağıdaki çizelgede İsrail’e satılanlar ve alınanların listesi var. Ticaret hacmi sadece Eylül ayına kadar 6 milyar doları aşmış. Acaba “görünenden fazlası var” dediği bu mu ola?


Hepsi bir yana zaten AKP’nin iktidara gelebilme sebeplerinden başında ABD’ye verdiği sözler var. Bu sözler arasında İsrail ile ilişkilerin güçlendirilmesi var. İktidara geldikten sonra ticaret hacminin yüzde 800 artmasının başkaca bir sebebi yok. Gittiği yerlerde övünerek bir çok kez dile getirdiği “Büyük ortadoğu projesi”nin eşbaşkanı olmanın gereği İsrail ile birlik olmak. Karşıt değil.
AKP ASLA İSRAİL KARŞITI OLAMAZ!
AKP İSRAİL’İN DÖKTÜĞÜ HER DAMLA KANDAN SORUMLUDUR.
“Gazze’de görünenden daha fazla yapıyoruz” cümlesinde görünmeyen asıl olarak AKP iktidarının İsrail’e sunduğu destektir. Nokta.

Sosyal ağlarda paylaşın