Nepal’de Devam Eden Mücadele

Nepal Komünist Partisi (Maocu Devrimciler) genel sekreteri Mohan Vaidya (diğer adıyla Kiran) bir çok örgütün bir araya geldiği Vatansever Cumhuriyetçi Halk Cephesinin töreninde konuştu ve

« Devrimciler birleşip silahlanırsa, devlet güçlerini yenebilirler, Kitlesel eylemler, sokak mücadelelerini başlatma zamanı geldi. Gerektiğinde silahlanarak. Halklar adalet ve hakları için silahlanabilirler» dedi.

7 Nisan tarihinde Katmandu’da gerçekleşen törende konuşan Kiran, halk savaşının geçmiş yenilgisinden söz ederek, bunu yöneticilerin ihanetine bağladı ve « geçmişten ders alarak ilerlemeliyiz » dedi. Kiran şimdiki iktidarın komünist olmadığını, kapitalistlere hizmet ettiğini, emperyalistlerin çıkarını koruduğunu belirtti.

Devrimci Maoistler Partisi Ocak ayında Sindhuli bölgesinde, halen topraksızların bulunduğunu söyleyerek 16 hektarlık bir alanı ele geçirmişti. Şubat ayında ise hareket, yabancı bir telefon şirketi olan Ncell’e yönelik bombalı eylemler gerçekleştirmişti. Şirketin ülkede 550 milyon dolarlık vergisini ödemediği için cezalandırıldığı duyurulmuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.