NAZİ HUKUKU! İHSAN CİBELİK’İN TEDAVİ İÇİN TAHLİYE TALEBİ RED EDİLDİ

19 aydır 129ab yasalarınca tutuklu bulunan İhsan Cibelik’e geçtiğimiz aylarda kanser teşhisi koyulmuştu. Sadece biopsi yaptırmak 16 ay sürmüştü. Kanser teşhisi koyulduktan sonra derhal serbest bırakılması için gerekli başvurular, tıbbi raporlar mahkemeye sunulmuştu. Normal koşullarda tutuklu, yani yargılaması devam eden, hakkında hiç bir hüküm olmayan İhsan Cibelik’in tedavisi için serbest bırakılması bekleniyordu. TABİİ Kİ NORMAL KOŞULLARDA.

Tahliyesi red edildi!

İhsan Cibelik’in tahliyesi bugün elimize ulaşan bilgiye göre red edildi.

Alman mahkemesi adeta düşman hukuku işleterek İhsan Cibelik’in tahliye talebini hapishane koşullarında da tedavisi yapılacağını ileri sürerek red etti. Halbuki hapishane koşullarında tedavisinin mümkün olmadığına dair sağlık raporları mahkemeye sunulmuştu.

En son duruşmada hakim İhsan Cibelik’in tahliyesi ile ilgili savunmanın yönelttiği soruya “ben doktor değilim, buna ben karar veremem. Bir enstitü raporu gerekiyor” cevabı vermişti. Sonrasında ne zaman cevap verebilecekleri sorulduğunda ise “gelecek haftaya kararımızı belirtiriz” cevabı vermişti. Ancak mahkemeden hemen sonra avukatlara kararı vermiş oldukları ortaya çıktı. Yani hakim yalan söylemişti.

Şimdi ne olacak.

129ab komitesinden aldığımız bilgi, üst mahkeme yollarının açık olduğu gereken itirazların derhal yapılacağı yönünde. 129ab komitesi “İhsan Cibelik’i katlettirmeyeceğiz, mücadelemiz sürüyor. Halkımıza sahipenmeyi büyütelim çağrımızı yineliyoruz. Bugün daha fazla mücadele etmeliyiz” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın