İhsan Cibelik, tedavi hakkının tanınmaması üzerine mahkeme heyetine bir konuşma yaptı.

Ben sağlık sebebiyle savcılığın verdiği cevap ile ilgili açıklama yapacağım. Çok uzu uzun da konuşulabilirdi bu cevapla ilgili ama hayır.
Savcının verdiği cevabı ilk duyduğumda çok öfkelendim. Ama şimdi çok da öfkelenecek bir şey olmadığını görüyorum.
Kısaca savcılık diyor ki; kaçabilir, kötü değil, hapiste de ameliyat olabilir ama zaman alır biraz. Bütün bunlar olmazsa tedavi olması için serbest bırakılması konusuna bakarız.
Bu söylenenlerin üzerine düşündüm, hepsine gülerek cevaplar verdim.
14 yıldır buralardayım. Dışardayım. Yaptığım her şey göz önünde. 1,5 yıldır da hapisteyim. Yani toplamda 15,5 yıldır sizin gözünüzün önündeyim. Neredeyim, ne yapıyorum belli yani. Bu serbest bırakılırsam kaçarım meselesinin bir paranoya olduğunu düşünüyorum. Gülüyorum.
Ama bir yandan da ortadan kalkmasını istiyorum. Ve size yeni bir öneri yapmak istiyorum.
Tekrar tutuklanmamak üzere serbest bırakın. Tekrar tutuklanmayacağımı bildiğiniz için kaçmama dair korku da ortadan kalkmış olur böylece.
10.5 yıl Türkiye’de hapishanede kaldım
1.5 yıldır da burada. Toplam 12 yıl hapishanelerde kaldım.
Burada hala neden tutuklu olduğum bile belli değil. Daha fazla neden hapiste kalmam gerektiğini anlamış değilim.
Ama konunun tutukluluğum ile ilgisi yok. Bir insanın prostatındaki kanseri konuşuyoruz. Kanser hastası bir insanın tedavi hakkını konuşuyoruz. Bu hakkım gasp ediliyor.

Diğer bir konu:
İddia makamının dediğine göre sağlık durumum iyiymiş. Yine öneriyorum, en azından bu cümleyi tutanaklardan çıkarın. Çok saçma ve gülünç geliyor bana. Savcı 12-14 metre uzaklıktan bakarak sağlık durumumun iyi olduğuna karar verecek bir yönteme sahip belli ki.
Hapishanede de ameliyat olabilirmişim konusuna da gelince;
Hapishanede en basit bir muayenenin ne kadar sürdüğünü savcının kendisi de bilir. Bir biopsi yaptırmak 16 ay sürdü. Gözlerimin bozukluğu ile ilgili muayene olmam için 5. aya randevu verildi.

Ben bilinçli ısrarla haklarına sahip çıkan bir insan olarak burada ameliyat edilemem diyorum.
Ve ameliyat sonrası…
Hepiniz bilmelisiniz ki hapishanelerde bir insan eğer sağlıklı kalabiliyorsa temizlik konusunda olağanüstü bir çaba sarfettiği içindir.
Tedavi, bakım, ameliyat zaman alacaktır. Gerçekten anlamıyorum. Biz zamana karşı en hızlı biçimde tedavi olmak için başvuru yapıyoruz ama siz acelesi yok diyorsunuz.
Umuyorum ki kanser sizi duyuyordur da diyordur ki, “ben şimdi yayılmayayım adama yazık. Tedavi olması için dışarı çıkınca yayılırım”.

Tekrar ediyorum.

SAĞLIK HAKTIR
YARGI BEKLEYEBİLİR
İNFAZ BEKLEYEBİLİR
AMA SAĞLIK BEKLEMEZ
Bu tartışmalarla geçen zamana dikkat çekmek istiyorum.
Hapiste yatmaktan da, ceza almaktan da, ölmekten de korkan yok. Ama bir hak olarak bunun tanınmasını istiyorum.
Kararın olumlu yönde olacağını umut ediyorum…

Sosyal ağlarda paylaşın