Nancy Anadolu Kültür ve Sanatevi’nden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Anmasına Çağrı

Nancy Anadolu Kültür ve Sanat evi 8 mart dünya emekçi kadınlar günü için bir çağrı yaptı. Çağrıyı aşağıda yayınlıyoruz.

8 mart 1857 yılında  New York da katledilen 129 dokuma işçisi kadın emekçileri ve onların nezdinde faşizm e karşı direnip ölümsüzleşen ve direnmeye devam eden bütün  kadınlarımızı anıyoruz. 
DEVRİME MEŞALE BİZİM KADINLARIMIZ

Adres : M.J.C haut du lièvre au plateau de haye

Tarih : 10.03.2019

Saat 13h 00

Nancy halk cephesi Fransa Nancy şehrinde 10 mart da 8 mart dünya emekçi kadınlar günü etkinliği düzenledi.

Etkinliğe t 1857 de New York’ta ölümsüzleşen 129 emekçi kadın  nezninde bütün dünya devrim şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşuyla başlandı.

Daha sonra 8 mart ın anlam ve önemi anlatıldı.

Ardından Ülkemizdeki geçmişten günümüze kadınlarımızın sınıfsal mücadelesi ve direnişleri , sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Türkan Albayrak’ın canlı telefon bağlantısıyla 8 mart dünya emekçi kadınlar gününün kutlanırken Türkan Albayrak da direnmenin meşruluğunu ve önemini anlattı.

Çocukların de eşlik ettiği şiirler okunduktan sonra,  etkinliği katılanlar  8 mart dünya emekçi kadınlar gününün kendileri için ne anlam ifade ettiğini, kadının yaşam alanında yaşadığı sorunları ve bunlara karşı nasıl mücadele edilmesi  gerektiği konusunda görüşlerini anlattı.

En son  Devrimci Avukatların açlık grevi süreci  ve  Avrupadaki direniş çadırlarından bahsedildi ve herkesin bu direnişleri  sahiplenmesi gerektiği vurgulandı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.