Nadira Kadirova Ölümünde Yalanlar Ortaya Çıkıyor

AK Partili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüne ilişkin İHD Kadın Komisyonu açıklama yaptı. İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin olayla ilgili yeni bir tanık olduğunu ifade etti.

Kadirova’nın asta eşine hasta bakıcılık yaptığı yalanını söyleyen Şirin Ünal’ın aralık 2018’de mecliste bulunan odasında çektirdiği fotoğrafın ortaya çıkması ile Kadirova ile AKP’li milletvekilinin ilişkisinin Hasta bakıcı patron ilişkisi olmadığını ortaya çıkartıyor.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin Kadirova’nın bir yakınının kendine ulaştığını belirtirken Kadirova’nın cinsel istismara uğradığına ilişkin konuşmasının bilgilerinin olduğunu ancak avukatıyla birlikte kamuoyuna duyurulacağını söyledi. Keskin, ayrıca Kadirova’nın Şirin Ünal’ın Meclis’teki odasında çektirdiği bir fotoğrafı basınla paylaştı.

İnsan Hakları Derneği Merkezi Kadın Komisyonu da şüpheli ölümün aydınlatılması için Ünal hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İntihar olduğu iddia edilen ve ölümü hakkında çokça şüphe bulunan Kadirova’nın ölümü ile ilgili Suç duyurusunda bulunan İnsan Hakları Derneği İHD Genel Merkezi Kadın Sekreteri Nuray Çevirmen, suç duyurusunu okurken dosyada gizlilik kararı bulunduğunu ve bu kararın şüpheleri arttırdığını kaydetti.

Ayrıca Eren Keskin Şirin Ünal’ın dosyada bugüne kadar şüpheli olarak gösterilmemesinin İstanbul Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu bellirterek Adli Tıp otopsi raporuna güvenmediklerinin de altını çizdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.