Mustafanın Şehitliği Avrupada Pankartlar ve Yazılamalarla Selamlandı

Mustafa Koçak’ın, adil yargılanma talebiyle sürdürdüğü ölüm orucunun 297. gününde şehit düşmesi üzerine, Avrupa’nın bir çok şehrinde eylemler yapıldı; eylemler halen devam ediyor.

Şu ana kadar ulaşan bilgilere göre;

AKP iktidarına yönelik ilk tepkiler daha çok konsolosluk önlerinde yapılan eylemlerle dile getirilirken, bir çok şehirde de pankartlar asıldı, yazılamalar yapıldı, farklı eylem biçimleriyle Mustafa Koçak’ın şehitliği dile getirildi.

Almanya’da Bremen, Hamburg, Darmstadt, Mannheim, Düsseldorf, Nürnberg ve Belçika’da Brüksel’de, Liege’de, Yunanistan’da Atina’da, Fransa’da Paris’te pankartlar asıldı ve yazılamalar yapıldı.

Mustafa Koçak’ın şehit düşmesi haberinin ardından Bremen’de Halk Cepheliler, Merkez Tren Istasyonu’nda AKP faşizmini de teşhir eden sloganlar atarak Almanca ve Türkçe Mustafa Koçak Ölümsüzdür yazılı dövizler açtılar.

Darmstad’daki yazılamalarda ise „Mustafa’nın hesabını soracağız-Cephe“ yazılırken, çeşitli şehirlerde de afişlemeler yapıldı.

Yunanistan Halk Cephesi, Mustafa Koçak için Atina’nın merkezinde bulunan Politeknik Üniversitesine pankart astı.

Fransa’daki Halk Cepheliler başkent Paris’te pankart ve duvar kağıtları astı. Fransa Halk Cephesi Mustafa Koçak’ın ölümünden iktidardaki AKP hükümetinin sorumlu olduğunu vurguladı.

Fransa Halk Cepheliler 24 Nisan akşamı başkent Paris’te, “Mustafa Koçak Ölümsüzdür” pankartını astı. Şehrin değişik yerlerine ise, „Katil AKP Hesap Verecek” ve Mustafa Koçak Onurumuzdur” yazılı duvar kâğıtları asıldı.

Yapılan eylemlerde Mustafa’nın hesabının AKP’den sorulacağı vurgulandı.

Bugün Almanya Köln’de Mustafa’yı anmak İçin toplanılacak. Stuttgarta tekrar açılan Direniş çadırında Grup Yorum’a ve Halkın Avukatlarına her Cumartesi Ses olunacak. Mustafa Koçak için de bugün bir anma düzenlenecek.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.