Mustafa Koçak: Şehitliğinden iki gün sonra rüyamda gördüm Helin’i…

Mustafa Koçak ölüm orucunda. Bugün ölüm orucunun 285. günü Yoldaşı Helin Bölek’i rüyasında gördüğünü anlatmış. Yoldaşı onur direnişinin 288.gününde katılmış şehitler halayına.

“Şehitliğinin iki gün sonra rüyamda gördüm Helin’i. Armutlu’daki direniş evinin arkasından papatya topluyordu gülümseyerek. Papatya gibi topladığı topladığı güzellikleri halkımızla paylaşmak, halkına sunmak için o da bizim gibi direnişteydi” diye anlattı Helin’i Mustafa.

Açlığının 285. gününde yoldaşını rüyasında görüyor. Dünya halklarına, görülebilecek en güzel rüyayı anlatarak dünyanın en güzel resmini çiziyor… bitimsiz sevginin, vefanın… yani yoldaşlığın.

“Dişiyle tırnağıyla, Helin topladığı tüm güzellikleri şehitliğiyle halkına sundu” diyor Mustafa.

Dinleyin bu sesi.

Bu ses 285 gündür aç bir insandan çıkıyor.

Bitmeyen, tükenmeyen sevgisinden, pırıl pırıl bilincinden süzülüp gelen kelimelere kulak verin. Halk sevgisi, yoldaş sevgisinin en yalın ifadesidir bu. Dünyada güzellikten yana yazılmış, söylenmiş ne varsa dile geliyor, bir kaç cümleyle özetleniyor… Mustafa’nın eriyen bedeninden beslenen bilinci her şeyi unutsa da halkına olan sevgisini, yoldaşlarına olan sevgisini unutmuyor.

Dinleyin bu sesi…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.