İstifa Ya Da AKP’nin Yeni Bir Aldatmacası – Yetmez Halka Hesap Vereceksin

İçişleri bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini duyurdu. AKP’nin sokağa çıkma yasağı kararının mimarı olarak görülen Soylu, bir kez daha halkın öfkesiyle karşılaşmıştı. Hatta AKP yöneticilerinin dahi, gelen tepkiler üzerine onu sorumlu olarak göstermelerine neden olmuştu.

”Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.” diyerek başladığı açıklamada belli ki hesaplanan öncelik olarak şefini halkın öfkesinden kurtarabilmek. Burda bile efendisinin en gözde uşaklığını elinden bırakmıyor.

Sokağa çıkma yasağının ardından insanların marketlere, fırınlara akın etmesine ve salgının çok ciddi biçimde yayılma riskine neden olan Soylu: ”İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşıcı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı.” diyor. İyi niyetinizdir zaten katlimize sebep! Sizin iyi niyetinizdir bizleri aç, yoksul bırakan!

”Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın…” diyor Soylu.

Ne AKP’ye, ne onun şefi Erdoğan’a, ne de Soysuz’a güveni yoktur bu halkın. İstifa kararı ne kadar inandırıcı bunu zaman gösterir ancak.

Amaçlanan nedir? Arka planda ne hesaplar yapılmıştır, düzen içi güven tazelemek mi amaçlanmıştır şimdilik belirsiz. Lakin doğru olsa bile, istifa etmek yetmeyecek ve seni kurtaramayacak Soylu. Son olarak Helin’in katilisin. Bu halkın Ah’ını aldın, bu halkın mahkemesinde yargılanacaksın, buna tarihimiz şahittir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.