Moskova Saldırısı Ölü Sayısı 133’e Yükseldi: 11 Kişi Gözaltında

Dünya(GHA)

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall’da gerçekleşen ve ölü sayısının 133 kişiye ulaştığı belirdilen saldırıya ilişkin Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, 11 şüpheli gözaltına alındı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bilgi verildi.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, IŞİD’in üstlendiği saldırıya dair bilgilendirme yapıldığı belirtildi. FSB’nin verdiği bilgilere göre, 22 Mart Cuma günü yaşanan saldırıyla ilgili olarak 11 şüpheli gözaltına alındı. Rusya’nın Interfax haber ajansına göre, saldırıyla ilgili daha fazla şüphelinin tespiti için çalışmalar sürüyor. Dört şüphelinin doğrudan terör saldırısında rol aldığı belirtildi.

FSB’nin açıklamasına göre, gözaltına alınan dört şüpheli Ukrayna sınırına doğru kaçıyordu ve sınırda yakalandılar. FSB, saldırının titizlikle planlandığını ifade etti.

Rusya Soruşturma Komitesi ise saldırıyla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada, en az 133 kişinin öldüğünü ve ölü sayısının artmasının beklendiğini belirtti. Saldırıda ayrıca 140’tan fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırılacağını vurgularken, gözaltına alınanların bir kısmının trafik sıkışıklığı sırasında yakalandığını bildirdi. Gözaltına alınanlar arasında bulunanlardan birinin Tabakistan pasaportu taşıdığı belirtildi. Araçta bir tabanca ve saldırıda kullanılan bir şarjör bulundu.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın