İngiltere, Kızıldeniz’deki Gemiyi Hedef Alan Füze Saldırısını Duyurdu

Avrupa(GHA)
İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO), Kızıldeniz’de Yemen açıklarında bir gemiye füze isabet ettiğini duyurdu. UKMTO’dan yapılan yazılı açıklamada, Kızıldeniz’de Yemen’in Muha kentinin 23 deniz mili batısında bir gemiye füze isabet ettiği belirtildi. Geminin hangi ülkeye ait olduğu bilgisi ise paylaşılmadı.

Açıklamada, gemide çıkan yangının ekipler tarafından başarılı bir şekilde söndürüldüğü ve gemi ile mürettebatın güvende olduğu aktarıldı. Gemideki yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte geminin bir sonraki limana doğru seyir halinde olduğu ifade edilirken, Kızıldeniz’deki diğer gemilere dikkatli olmaları uyarısı yapıldı. Ancak açıklamada geminin bandırasına ilişkin bilgi verilmedi.

Saldırı, Yemenli Husilerin, Filistinlilere yönelik saldırılara misilleme olarak Kızıldeniz üzerinden İsrail’i füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef almasının ardından gerçekleşti. Husilerin bu tarz saldırıları, bölgedeki ABD gemileri tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından, birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

ABD ve İngiltere, Yemen’e yapılan saldırılara karşı önlem almak amacıyla “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturmuştu. Husilerin saldırılarına karşı uluslararası toplumun tepkisi sürerken, bölgedeki gelişmeler yakından takip edilmekte.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın