Mezher: “Yaşasın halkımızın direnişi. Şehitlere şan, esirlere özgürlük!”

FHKC Genel Skr. Yrd. Cemil Mezher, İsrail saldırıları ve bu saldırılara karşı gösterilen direnişle ilgili şu açıklamayı yaptı. Aşağıda bu açıklamayı yayınlıyoruz:

“Halkımız, birlik içinde Kudüs’e ve halkımıza yönelik Siyonist saldırganlığa karşı çıktı. Bu süreçte, bu halkın soykırım ve asimilasyon politikalarına karşı direneceği, topraklarına bağlı kalacağı, kimliklerine, topraklarına ve kutsallıklarına bağlı kalacağına dair güçlü mesajlar gönderdiler.
Son zamanlarda Filistin içinden ve dışından başlatılan, bu düşmanın güvenlik sisteminin kırılganlığını ve zayıflığını ortaya koyan niteliksel operasyonları takdir ediyoruz.

Halkımız ve Direniş’i, işgale karşı savaşı yönetmek ve saldırganlığa karşı koymak, düşmanın krizini derinleştirmek ve planlarını şaşırtmak için ulusal bir liderliğin oluşturulması noktasında birlik içinde olduklarını günden güne kanıtlıyor.

Halk Koruma Komitelerini Oluşturmaya Çağrı
Mezher açıklamasının devamında, halk koruma komiteleri kurulması çağrısı yaparak şöyle dedi:
“Filistin topraklarında kitlesel çatışmalara devam edilmeli. Netanyahu, Ben-Gvir ve Smotrich liderliğindeki yerleşimci milislere ve faşistlerin planlarına karşı koymak için Filistin köylerinde, şehirlerinde ve kamplarında halk koruma komitelerinin oluşturulması gerekiyor.

Cephe’nin özgürlük, bağımsızlık ve geri dönüş mücadelesini tüm engellere rağmen fedakarlıkla sürdürmek için direniş gruplarıyla yan yana, her türlü direniş seçeneğine bağlı kalacağına söz veriyoruz. Yaşasın halkımızın direnişi. Şehitlere şan, esirlere özgürlük.”

Sosyal ağlarda paylaşın