İsrail Saldırılarına Filistin Direnişinden Misillemeler

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik peşpeşe iki saldırısına ve Gazze’ye yönelik bombardımanına karşı, Filistin direniş örgütleri de ceşitli misilleme eylemleri gerçekleştirdiler.

7 Nisan – FHKC’ye bağlı Ebu Ali Mustafa Tugayları, işgalcilere havan saldırısı düzenledi.

Haberin videosu için:
https://twitter.com/i/status/1644452212553261059

7 Nisan – Filistinli direnişçiler, Tel Aviv’de saldırı eylemi düzenledi. 2’si ağır 5 yaralı olduğu bildirildi.

7 Nisan – FHKC’nin silahlı kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları: “Düşmanın Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da ve halkımızın olduğu her yerde halkımıza yönelik barbarca davranışlarını yakından izliyoruz, elimiz tetikte.” açıklaması yaptı.

7 Nisan – FHKC – Ebu Ali Mustafa Tugayları, işgalcilerin Gazze Şeridi’ndeki yerleşim ve askeri üs bölgelerine roket saldırıları düzenledi.

8 Nisan – İslami Cihat’a bağlı Cenin Taburu Batı Şeria’da işgalcilere ait Merav yerleşimini hedef aldı.

8 Nisan – Filistinli direniş gruplarından Mücahid Tugayları, Cenin’de işgal ordusunun Salem askeri kampını el yapımı patlayıcılarla hedef aldı.

8 Nisan – Nablus’ta Muhammed El Azizi tarafından kurulan direniş grubu Aslanlar Yuvası, bir yıl önce bugün ilk kez sokağa çıktı ve askeri geçit töreni düzenledi. Sonrasında ise tüm Filistin’e umut oldular. Şimdi çok daha güçlü bir şekilde yollarına devam ediyorlar.

BİR AJAN CEZALANDIRILDI

9 Nisan – Filistinli direnişçiler, Nablus’ta işgalci İsrail için ajanlık yapan bir haini cezalandırdı. Bu hainlerin verdiği bilgiler sayesinde işgalciler direnişçilere suikastler düzenliyor.

Ajana yönelik cezalandırmanın ardından Aslanlar Yuvası bir açıklama yaptı: “Dinini, vicdanını, namusunu ve vatanını satan her haine mesajımızı veriyoruz. İşleriniz açığa çıkmış, kötülükleriniz ortaya çıkmıştır. Nerede olursanız olun sizi takip ediyoruz. Sizi kimse koruyamayacak”

Filistinli direnişçiler, Nablus’ta cezalandırdıkları ajanın evini de yaktı. Öldürülen ajan, çok sayıda direniş savaşçısının ölümüne neden olmuştu. FHKC kadrolarından Tamer Kilani’nin evinin sokağında bombalı suikaste uğramasının da bunlardan biri olduğu belirtiliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın