Metal İşçileri Serbest DİRENİŞ SÜRECEK!

Metal işçilerinin Ankara yürüyüşünde gözaltına alınan 109 metal işçisi serbest bırakıldı.
Gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılmasının ardından Birleşik Metal-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

SystemAir Hsk, Özer  Elektrik ve Baldur Süspansiyon’daki üyelerimizin ücretsiz izin dayatmasına karşı aylardır sürdürdüğü mücadelesini ve taleplerini tüm kararlılığımızla duyurmaya devam edeceğiz. Metal işçilerinin sesinin kısılmasına izin vermeyeceğiz.

Sendika açıklamasında ayrıca, Ankara’da Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gitmek hedefiyle planlanan yürüyüşe direnişçi fabrikalardan katılacak 20 işçiyle devam edileceği açıklandı.

Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçileri, işten atılmaya ve ücretsiz izne çıkarmaya karşı, Gebze’den Ankara’ya doğru yürüyüş başlatmak istemişler ve Valilik, “korona pandemisi” bahanesiyle yürüyüşe izin vermek istememişti.

Buna rağmen yürüme kararlılığıyla 24 Kasım sabahı toplanan işçiler, polis tarafından önce çembere alınmış, ardından da polis saldırısı sonucu gözaltına alınmışlardı.






Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.