Merkel’den itiraf: İklim krizine mücadelede karşı hızlı olmalıyız

Geçtiğimiz hafta kuzey Avrupa’da yaşanan yoğun yağışlar sonrasında özellikle Almanya olmak üzere Belçika ve Hollanda’de sel ve toprak kayması yaşanı. Almanya’da 141 Belçika’da ise 31 kişi hayatını kaybetti. Her iki ülkede de yüzlerce insan kayıp.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, afet bölgesi Ahrweiler’de selin harabeye çevirdiği Schuld köyünü ziyaret etti. Yaptığı ziyarette gördüğü felaket tabloyu “Buradaki yıkıma Alman dilinde karşılık gelebilecek bir kelime yok” diyerek ifade etti.

Yaptığı açıklamada “İklim krizine karşı mücadelede daha hızlı olmalıyız” diyerek aslında yaşanan selin sorumlusu olduklarını itiraf etmiş oldular… İklimin değiştiren  kâra dayalı, doğayı yok ettiği yetmezmiş gibi iklimi de değiştirerek böylesi felaketlerin yaşanmasına neden olan kapitalizmin ta kendisi.

Merkel dünyanın iklimini değiştirdikleri gerçeğini, iklim krizine karşı mücadele etmeleri gerektiğini dile getirerek kabul etmiş oluyor. Yaşananların kendi sistemlerinin sonucu olduğunu bildiklerinden değiştirilebileceğini de biliyorlar. Bu açıklama ile itiraf etmiş oluyorlar ancak önlem almayacaklarını bilmek için emperyalizmi bilmek yeterli. İklim değişikliğine sebep olan emperyalizm kârından, kazancından vazgeçmeyeceğinden “mücadeleleri” sözde kalacaktır.

Aynı konuşmasında Merkel iklim değişikliğinin sonuçlarına uyumun sadece Afrika’da değil, Almanya’da da bir konu olduğunu belirterek buna daha fazla dikkat harcanması gerektiğini belirtti.

Her konuşmalarında beyinlerinin kıvrımlarındaki ırkçılık akıyor. Yani iklim değişikliğinin sonuçları sadece Afrika’da görülse bir sorun olmayacak ! Ancak, artık Almanya’da da görülmeye başlayınca daha fazla dikkat etmeleri gerektiği akıllarına geliyor…

Sosyal ağlarda paylaşın