Mannheim’da Direniş Etkinlikleri

Mannheim’da 22 ve 23 Şubat’ta yapılan iki etkinlikte, ölüm orucu direnişleri sahiplenildi, bilgilendirme ve çağrı yapıldı.
*
Mannheimda 22 Şubat'ta "Adalet İstiyoruz" etkinliği düzenlendi. Cumartesi akşamı yapılan etkinliğe şair İbrahim Karaca ve müzisyenEfkan Şeşen katıldı. Etkinliğin başında Hanauda katledilen insanlarımız ve güzel bir dünya yaratma mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşu gerçekleştirildi.
Dinleti öncesi yapılan konuşmada direnişlerin sahiplenmesine çağrı yapıldı, Avrupa´da göçmenlerin yaşadığı sorunların başında gelen ırkçılık, yabancılaşma ve yozlaşma ile mücadele etmeksizin başedemeyeceğimiz vurgulandı.
Programlarını şiir ve müziği harmanlayarak sunan iki sanatçı yaptıkları konuşmalar ile Grup Yorumun mücadele tarihinden hatırlatmalar yaptılar. Türkiyeden gelen şair İbrahim Karaca hem direniş gündemini hem de ülkenin genel halini canlı bir biçimde katılanlara aktardı.
*
Mannheim Cemevi Kadınlar Kolu tarafından 23 Şubat’ta düzenlenen etkinliğe Grup Yorum üyesi İhsan Cibelikde katıldı. Cibelik Grup Yorum üyelerinin ve Mustafa Koçak'ın ölüm orucu direnişi hakkında bilgilendirme yaptı. Cibelik, konuşmasında direnenlere başka yol bırakılmadığı için bugün ölüm orucu ile direndiklerini ve direnişin her türlü sahiplenilmesi gerektiğini belirtti. Cibelik'in konuşması kısa bir müzik dinletisi ile devam etti. Etkinliğe katılan sanatçı Haluk Tolga İlhan ve Zeynel Abada konşmalarında Grup Yorum`un direnişinin sahiplenmesi gerektiğini vurguladılar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.