Bir AKP Adaletsizliği Daha

KHK ile ihraç edildikten sonra çalıştığı inşaatta iş cinayetinde ölen 14 yıllık öğretmen Aslan Durman, OHAL Komisyonu kararı ile işe iade edildi.

Yüzbinlerce emekçiyi haksız hukuksuz işinden atıp kendilerini savunma hakkı dahi tanımayan AKP onlarca emekçinin ölümünden sorumlu. Gün geçmiyor ki intihar eden, çalışmak zorunda kaldıkları işlerde iş cinayetine kurban giden, çektikleri acılardan ve yaşadıkları adaletsizliklerden girdikleri bunalımın sebep olduğu kalp krizi gibi rahatsızlıklardan hayatını kaybeden bir KHK’lı haberi geçmesin.

Yüksel caddesinde 1200 günü aşkın bir zamandır her gün her türlü işkenceye rağmen işini istemekten vaz geçmeyen kamu emekçilerinin yaşadıklarına tüm dünya şahitlik ediyor.

AKP faşizmi ise dalga geçer gibi hayatını yitirmiş bir KHK’lıya işini iade ediyor.

(KHK) ile ihraç edilen Aslan Durman, 14 Nisan 2019’da çalıştığı inşaatta yaşanan çökme sonucu yaşamını yitirmişti. 14 yıllık öğretmen olan Eğitim Sen üyesi Durman’ın ihraç edilmesi sonrasında yaptığı başvuru, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından incelendi. Komisyon, hayatını kaybeden öğretmen hakkında işine iade karar verdi. Aslan Durman hayatını kaybettiğinde 38 yaşındaydı.

Hem katlediyor hem de saygısızca alay eder gibi işine iade ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.