Mannheim’da, Bremen’de, Köln’de, Stuttgart’da İbrahim İçin Eylemler

5 Mayıs günü ilan edilen siyasi zaferin ardından ölüm orucuna ara veren İbrahim Gökçek bugün tedavi gördüğü hastanede şehit düştü. Sonsuzluğa uğurlandı halkın sanatçısı İbrahim. Gökçek’in şehitlik haberini alır almaz Avrupa’da ki Halk Cepheliler ve Grup Yorum Gönüllüleri Mannheim´da, Bremen´de, Köln´de ve Stuttgart´da eylemler yaptı.

Mannheim: Merkez tren istasyonu önünde kızıl bayraklar ve pankartlarla eylem yapıldı. „Helin, Mustafa ve İbrahim Ölümsüzdür!“ diye slogan atıldı. Avrupa ve Türkiye’de ki konser yasaklarının kaldırılması istendi.

Bremen: Bremen merkez tren istasyonu önünde kızıl bayraklarıyla eylem yaptı Halk Cepheliler ve Grup Yorum Gönüllüleri. Açıklama yaptıktan sonra „Anıları mücadelemize ışık olsun“ diyerek eylem gerçekleştirildi.

Köln: Köln Heumarkt meydanında Almanca ve Türkçe açıklama yapan Halk Cepheliler ve Grup Yorum Gönüllüleri „Zafer, Helin Bölek’in bütün dünyayı ayağa kaldırmasındadır“ dedi. Helin, Mustafa ve İbrahim’in olduğu büyük bir pankart açıldı.

Stuttgart: Türkiye konsolosluğu önünde eylem yapıldı. „Kahramanlar ölmez, halk yenilmez. Halkız haklıyız kazanacağız“ diye sloganlar ile Helin, Mustafa ve İbrahim’in şehitliğini haykırdı Halk Cepheliler ve Grup Yorum Gönülüleri.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.