GÖKÇEK ÖLÜMSÜZLÜĞE UĞURLANIYOR… İLK TÖREN GAZİ’DE YAPILDI…

Bugün sabah şehit düşen Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için İstanbul’da Gazi Mahallesi’nde bir tören düzenlendi.

323 gün açlığın koynunda yürüdü İbrahim Gökçek. 323 gün direndi açlığa, zulme ve ölüme. Önceki gün, siyasi zaferi ilan ederek ölüm orucuna ara verdiği açıklandı. Gökçek, bu açıklamanın ardından tedavisi yapılmak üzere hastahaneye kaldırılmıştı. 

Bugün saat 12: 45’te Grup Yorum tarafından yapılan açıklamada, ölüm orucu direnişine siyasi zaferle ara veren İbrahim Gökçek’in şehit olduğu duyuruldu. Ardından yapılan açıklamada, İbrahim Gökçek için ilk törenin Gazi Mahallesi’nde yapılacağı ilan edildi.

İbrahim Gökçek’in cenazesi saat 15:30‘da hastahaneden çıkarıldı. Hastahaneden sloganlar, alkışlar eşliğinde çıkarılan Gökçek’in cenazesi, Gazi Cemevi’ne ait bir araçla, saat 16:30’da Gazi Cemevi’ne getirildi.

İbrahim Gökçek’in tabutu, Gazi Cemevine getirilirken Grup Yorum üyeleri, yoldaşları ve sanatçılar tarafından omuzlarda taşındı. 

Cenazeye katılım Helin Bölek’de olduğu gibi yoğundu. Gazi Halkı ve İstanbul’un diğer mahallelerinden gelenler, İbrahim Gökçek’i son yolculuğuna uğurlamak için Gazi Cemevini doldurdu. Cenaze töreninde adil yargılanma talebiyle 297. gününde şehit düşen Mustafa Koçak’ın ailesi ve ölüm orucu direnişinin 288. gününde şehit düşen Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in annesi de vardı.

Cenaze töreni boyunca “Mustafa Koçak Ölümsüzdür!”, “Helin Bölek Ölümsüzdür!”, “İbrahim Gökçek Ölümsüzdür!”, “Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak!” ve “Bedel Ödedik Bedel Ödeteceğiz” sloganları atıldı.

İbrahim Gökçek’in Gazi Cemevine getirilen cenazesi kızıllara büründükten sonra saat 19:30’da anma töreni düzenlendi. Törende Grup Yorum üyeleri “Meydanlarda milyonlar olurken Helin, Mustafa ve İbrahim abi de bizimle birlikte orda olacaklar. İbrahim abi Helin gibi artık Grup Yorum’ un daimi üyesidir.” dediler.

Gökçek’in başucunda “Bize Ölüm Yok”, “Kahramanlar Ölmez Halk Yenilmez” marşları ve İbrahim Gökçek’in en sevdiği şarkı olan “Uğurlama” yoldaşları tarafından söylendi.

Yapılan saygı duruşundan sonra halkı, Grup Yorum’un sevenleri, yoldaşları, birer birer tabutunun önünden geçerek selamladılar İbrahim’i. Yoldaşları onu son görüşlerinde kalbinden ve alnından öptüler.

Polis Kuşatması Altında Sahiplenme

Gazi Mahallesi ve Cemevi, törenin Gazi’de yapılacağının açıklandığı andan itibaren polis tarafından ablukaya alındı. Ama Gazi halkı o ablukanın içinden geçerek İbrahim Gökçek’i sahiplendi. Tören boyunca devam eden polis kuşatmasına karşı, polisin cenazeyi kaçırma ihtimaline karşı halk Gazi Cemevi’nde kalmaya davet edildi.

8 Mayıs Sabahı Yürüyüş ve Uğurlama Yapılacak

İbrahim Gökçek’i uğurlamak için yarın sabah saat 10:00’da Gazi Mahallesi’nde bir yürüyüş yapılacak ve bu yürüyüşten sonra İbrahim Gökçek’ in cenazesi, kendi vasiyeti üzerine, Kayseri’ye uğurlanacak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.