Mali’de Köy Katliamı

Mali’nin Mopti bölgesindeki Ogossagou köyüne silahlı adamlar tarafından 23 Mart gece yarısı bir saldırı düzenlendi. Çocuklar dahil, herkesin hedef alındığı saldırının son derece vahşice gerçekleştiği bildirildi.

En az 160 kişinin hayatını kaybettiği katliam, Fulani kabilesine ait bir köye düzenlendi. Saldırganların geleneksel Dogon avcılarının kıyafetlerini giydikleri söylendi.

Geleneksel olarak hayvan yetiştiriciliği yapmakla bilinen Fulani halkı cihatçı gruplarla bağlantılı olmakla suçlanıyor çeşitli kabileler tarafından.

Yaklaşık 4 yıl önce Mali’de kendini cihatçı olarak değerlendirilen Amadu Kufa öncülüğünde bir grup eylemler düzenlemeye başladı. Tarımcılıkla geçinen Dogon etnik grupları, Fulani halkını cihatçıları sahiplenmekle suçluyor.

Fulani halkı, avcı grupların gerçekleştirdiği ihlallerin terörizmle mücadele adı altında cezasız kaldığını ifade ediyor. Çatışmanın kökeninde arazi anlaşmazlıkların da yer aldığı iddia ediliyor.

Köy katliamından 6 gün önce ülkede bir askeri birlik cihatçı grup tarafından saldırıya uğramış ve 26 asker öldürülmüştü. 2018 yılında ülkede 500’ü aşkın kişi etnik gruplar arası çatışmalar nedeniyle hayatını kaybetti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.