Mali Demiryolu İşçileri Açlık Grevinde… Direnişte 6. Ölüm!

Mali’de 2 aydır devam eden  bir açlık grevi var. Demiryolu çalışanları (DBF şirketi) bu eyleme 11 aydır ödenmeyen maaşlarının ödenmesi talebiyle başladılar. 500 işçinin çalınan emeklerini geri isteme mücadelesi 18 Aralık 2018 tarihinde başladı.

Eylemde bugüne kadar 6 kişi hayatını kaybetti. Moussa Sissoko, Siaka Sidibe, Seydou Sidibe, Sekouba Bagayoko, Mariam Doumbia, Mohamady Sissoko. Ayrıca maaşlarını alamayan çalışanların ailelerinden de, yaşanan fakirlikten kaynaklı ölümlerin olduğu, yeni doğan bebeklerin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İşçiler Bamako’da kurdukları çadırlarda sürdürdükleri açlık greviyle seslerini duyurmaya, haklarını almaya çalışıyor. 21 Şubat tarihinde çadırlarının önünde basın açıklaması yapan işçiler, 2 aylık maaş ödemesinin yapıldığını ancak gasp edilen emeklerinin tümünü alana kadar direnişe devam edeceklerini duyurdular.

İşçiler, Mali’de tren yollarının özelleştirilmesiyle bir çok köyün trensiz kaldığını ve “kâr”a doymak bilmeyen bu şirketlerin işçilerine de maaşlarını ödemeden tren yollarını boş bıraktıklarını anlatıyorlar. İşçilerin taşıdıkları pankartlarda «Demiryolu işçileri için, ailelerinin yaşamı için ölmek, onurlu bir ölümdür» yazılı olduğu görüldü.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.