Cemal YILDIRIM yeniden direnişte

”Faşizm Sadece Sokakta Yenilir”

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

İki yıl önce 677 sayılı KHK ile ihraç edilen Cemal YILDIRIM ; bir süre önce ara verdiği direnişine 2 Mart Cumartesi günü yeniden başlama kararı aldı. Her cumartesi saat 14:00 da Sakarya Caddesinde olacağını duyurdu.

”Çok açık gerçek ve yaşayarak öğrendiğim bir şey var faşizm sadece sokakda yenilir, boşuna gitmesini beklemeyin, beklemek işinize gelebilir ama eninde sonunda sıra size gelir…” sözleriyle direnişini tekrardan sokağa taşıyan Yıldırım, ”İşimi, ekmeğimi, çocuğumun geleceğini geri istiyorum” dövizi açarak oturma eylemine başladı, 15 dakika sonrasında polisin saldırısı sonucu gözaltına alındı.

Cemal Yıldırım, Yüksel direnişinde, sonrasında da ihraç edildiği Ulus Defterdarlık önündeki direnişiyle gündeme gelmişti.

”Ben sendikadan hukuki ya da mali yardım değil eylemli destek bekliyorum” diyerek üyesi bulunuduğu Büro Emekçileri Sendikası’ndan istifa etmiş ; KESK’i sokağa çıkmamakla eleştirmişti.

Yüksel direnişi 844.gün akşam açıklamasında gözaltına alınan Acun Karadağ ve Nazan Bozkurt gözaltı arabasında yaptıkları canlı yayınla Yıldırım’ın direnişe tekrar başladığını duyurmuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.