Mahkeme 10 Ocak’a ertelendi. Savcı: Açlık grevini bitirirlerse sorun kalmaz. Tutukluluklarına son verilmesi için yeterli sebep yok!

Yaklaşık 3 yıldır Yunanistan’da tutsak bulunan 11 devrimci tutsağa toplamda 333 yıl hapis cezası verilmişti. Bugün görülen temyiz mahkemesinde tutsaklar tanık polise sorular yöneltti.
Avukatlar, mahkemenin ertelenmesinin tutsakların sağlığını tehlikeye sokacağını, hayatlarını riske sokacağını söylemesine rağmen duruşma 10 Ocak’a ertelendi.
Tutsak avukatların tutuksuz yargılama taleplerine yönelik savcının karşılığı yaşanan adaletsizliğin devamında ısrar anlamına geliyordu.
Savcı “tutuksuz yargılanmak için ciddi gerekçelerler olması gerekir, ancak bu tablo düzeltilebilir bir tablo” dedi. Yada “hayati risk taşıdıklarını doktorda raporlamaları gerekir” dedi.
Yani savcı tutuksuz yargılanma talebinin karşılanması için ya açlık grevini bırakmanız ya da ölüm döşeğinde olmanız gerekir dedi. Savcı, tutsakların adil yargılanma taleplerini, cezaya dönüşen tutuk hallerinin son bulması taleplerini görmek istemiyor.
Tutuksuz yargılanmaları için yeterli sebep yokmuş. Ancak savcının asıl olarak neden tutuklu yargılanmaları gerektiğini açıklaması gerekir. Gel gelelim savcı bunu açıklamıyor ve hukuksuz tutuk halinin devamını istiyor.

Mahkeme savcının tutukl halinin devamı isteğini geri çevirmedi.
Duruşma 10 Ocak tarihine ertelendi.

Sosyal ağlarda paylaşın