İYİ partiden ırkçı faşist Nihal Atsız paylaşımı

6’lı masanın umut haline getirildiği şu günlerde, 6’lı masanın bileşenlerinin ikinci büyük partisi İYİ Parti’den sosyal medya paylaşımı, İYİ Parti’nin bazı çevrelerce unutulan yanını tekrar hatırlatmış oldu.

Ülkemiz tarihinin bilinen en ırkçı kafa tasçısı olarak tanınan, Nihal Atsız’ı saygıyla andıklarını söyledikleri paylaşımda adı geçen Nihal Atsız’ın kim olduğuna kısaca bakalım.

Saç modelini taklit edecek kadar Hitler özentisidir.
Komunizm düşmanıdır.
İktidarların desteği ile bir şekilde öğretmenlik yapabilmeyi başarabilse de asıl olarak öğretmenliği ile değil faşizm hayranlığı ile hatırlanır.
Şükrü Saraçoğlu’na yazdığı açık mektupta ülkemiz aydınlarını tek tek isimlerini vererek ihbar ederek hapsedilmelerini istemiştir.
Türkçüdür ancak ne türk halkına ne da başka bir halka tek bir katkısı olmamıştır. Ne kültürel ne de başka anlamda.
Oğluna bıraktığı mektupta da görüleceği üzere hastalık düzeyinde ırkçıdır. *

Bugün bu faşist, hitler özentisi Nihal Atsız’ı yad eden, büyük Türk diye anan İYİ Parti halkımızın hiç bir sorununu çözemez. Faşizmin uygulamak konusunda AKP’yi de geride bırakacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Doğruyol Partisi iktidarda iken Meral Akşener’in içişleri bakanlığı yaptığı dönemdeki işkence, adam kaçırma, kaybetme, katliamlar hatırlandığında İYİ Parti’nin iktidara geldiğinde yapacağını daha iyi görmek mümkün olacaktır.

* Nihal Atsız’ın oğluna bıraktığı vasiyet:

Yağmur Oğlum!
Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.

Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.

Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.

Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır.

Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.

Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.
Tanrı yardımcın olsun!

Nihal Atsız
4 Mayis 1941

TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Sosyal ağlarda paylaşın