Madrid’ de İşçiler Hakları İçin Sokaklarda!

Geçtiğimiz günlerde Havayolu şirketi olan Airbus, Dünya çapında pandemiye yol açan Corona virüs sonucu ürettiği uçaklar ve sistemlere olan talebin azaldığını açıklayarak birçok ülkede 15 bin kişiyi işten çıkaracağını, İspanya’da ise yaklaşık 900 işçinin işine son verileceğini duyurmuştu. İspanya şubesinin yüzde 4’ü hükümete ait olan şirket, Fransa ve Almanya’da da yaklaşık 5 bin işçiyi işten çıkaracağını bildirmişti.

İspanya’da başkent Madrid’de havacılık şirketi Airbus çalışanı binlerce kişi, şirketin pandemiyi bahane ederek çalışanları işten çıkartma planına karşı eyleme geçti. Airbus’un Madrid’deki fabrikasının önünde bir araya gelen işçiler, 900 kişiyi işten çıkaracağını duyuran şirkete karşı eylemlerine devam edeceğini ilan etti.

İşten atılma planını protesto eden işçiler, fabrikadan Getafe Belediyesi binası önüne yürüyüş düzenlerken belediye başkanı Sara Hernández Barroso da işçilere destek verdiğini açıkladı. Eyleme katılan 41 yıllık Airbus işçisi Jose Luis Collado, ‘’Protesto ediyoruz çünkü şirket Covid-19’u fırsat bilerek 900 işçisinden kurtulmak istiyor. Bu geçici bir durum. Neden sokağa atıldığımızı anlayamıyoruz’’ dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.