AKP Polisi Yine Terör Estirdi: 70 yaşındaki Hanife Yıldız’ı Zorla Gözaltına Aldı.

Cumartesi anneleri olarak bilinen Kayıp annelerin eylemine bu hafta da polis saldırdı. İpini  koparmışcasına kitleye saldıran polis yaşlı genç, kadın erkek demeden terör estirdi. Aralarında Masude Ocak’ın da bulunduğu çok sayıda insanı gözaltına alan polis 70 yaşındaki Hanife Yıldız’ı da zor kullanarak gözaltına aldı.

AKP halkın her kesimine saldırıyor.
AKP faşizminin, Ayasofya şovları ile halkın dini duygularını sömürüp sahte Osmanlı şovları ile gizlemeye ve geçiştirmeye çalıştığı yönetememe krizi büyüyor. AKP artık tüm politikasını halka saldırıya programlamış durumda. Her olayın, her protestonun Gezi parkında olduğu gibi  Haziran ayaklanması benzeri, hatta daha büyüğü bir ayaklanmayay  dönüşeceğinden korkuyor. Bu korku onu Pınar Gültekin cinayeti gibi tüm ülkenin lanetlediği katliam protestolarına bile saldırmaya götürüyor.

Her türlü demokratik hak kullanımına saldırıyor.  Kendi ahlaksızlığına göre şekillendirdiği, halkın hiç bir değerine sahip olmayan polisi jandarması, kadın, yaşlı, çocuk demeden ülkenin her yerinde işkence yapıyor. Yasa, kanun, keyfilikte sınır tanımıyorlar.

Mızrağın çuvala sığmadığı şu zamanlarda halkın sorunları halkın dertleri çığ gibi büyüyor. Hayat pahalılığı, işsizlik, sosyal güvencesiz çalıştırma, taşeronlaşma ile halk ekonomik olarak nefes alamıyor. Polisin, jandarmanın, yargının, bürokratların, düzen politikacılarının keyfiliği ile demokratik haklar anlamında halk nefessiz bırakılmak isteniyor. ADALET halka çok görülüyor. Artak kendi yasalarına bile uyamayacak durumdalar. AKP’yi bu denli saldırganlaştıran, en sıradan eylemlere dahi vahşi bir şekilde saldırtan ülkenin içinde bulunduğu bu gerçek. Bu memnuniyetsizlik.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.