Maden İşçileri Direnişte!

     Çanakkale’ nin Yenice ilçesinde NESKO Madenciliğine bağlı bakır madeninde işçiler kendilerini madene kapatalı 4 gün oldu. 3 aydır maaşlarını alamayan işçiler Dev Maden-Sen’den ayrılmaları için işverenlerin baskı yaptığını söyledi. 11 işçi sendikadan çıkmadığı için işten atıldı.   

     10 Ocak 2010’ den beri maaş alamadıklarını söyleyen işçiler ; çalışma koşullarının kötülüğü, iş yerinde hiçbir sağlık güvenliği önlemini alınmadığı için Dev Maden – Sen’ e üye olmaya başladılar. İşverenin Sendikadan çıkmaları için kendilerine baskı yaptığını söyleyen işçiler ayrıca işten atılan 11 arkadaşları içinde direndiklerini söylediler.

   İşten atılan işçiler ve diğer sendika üyeleri ; iş ve sağlık koşullarının madende düzelinceye ve  maaşları ödeninceye kadar kendilerini madene kapattıklarını duyurdu.

     28 Mart Cuma günü işverenler madencilerin dışarıyla olan tek iletişim aleti diyofonları kestiler. Ayrıca işverenler maden ocağına yemek götürülmesini de engellediler. Bunun üzerine işçiler açlık grevine başladıklarını duyurdular. Bugün direnişleri cevap aldı. Dev Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgülü’nün girişimleri ile geri adım atan, hem iletişimi hattını tekrar açan hem de yemek ulaşımının sağlanmasına izin veren maden şirketi, işçilerin taleplerini karşılamamakta ısrarcı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.