Macron Hükümeti Polise Yeşil Işık Yakınca Şiddettin Boyutu da Büyüdü

Fransa’da “Küresel Güvenlik Yasasına” karşı başkent Paris olmak üzere, birçok şehrinde mitingler düzenlendi. Aralarında, Siyasi Parti, sendika, DKÖ, gençlik örgütleri, Antifaşist ve avukatlarında bulunduğu binlerce kişi, “Sizin silahlarınız var ise bizimde kameralarımız var” diyerek yasa ile hak ve özgürlüklerin kısıtlanamayacağını vurguladılar.

Başta başkent, Paris’teki Republique Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi kararlı bir şekilde ‘Küresel Güvenlik Yasası’ na karşı tek yürek olduklarını gösterince, Macron hükümeti tarafından önce güvenlik güçlerine şiddet kullanma yetkisi konusunda yeşil ışık yakarak her türlü şiddet kullanımına yetki verdi.

28 Kasım 2020 tarihinde başlayan ve hala devam eden eylemler, gösteriyor ki Fransa halkını geri püskürtmeye çalışırken korkup geri çekilmekten başka yol bulamayan Macron hükümeti şiddeti arttırdı.

“Demokrasinin beşiği” diye pazarlanan Fransa ve tüm AB devletleri, haklar ve özgürlüklere düşman. Ülkemizde de AKP iktidarını da yıllardır AB devletleri tarafından desteklendi.

28 Kasım’da polisin halka saldırılarının ardından yaşananlara ilişkin İçişleri Bakanlığı Gérald Darmanın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Fransa genelinde yaşanan olaylarda 37 polis memurunun ve jandarmanın yaralandığını duyururken, “polise yönelik uygulanan şiddeti” kınamıştı ve kınamaya da devam ediyor. Ancak halka yönelik uygulanan şiddete ilişkin tepkisiz kaldığı yetmezmiş gibi, katil polislerini sahiplenmeye devam edeceğini vurgulamıştı Gerald Darman.

KATİL DEVLET’LERİN EMRİNDE ÇALIŞAN KATİL POLİSLERİN, İŞKENCE YAPTIKLARINA DAİR VİDEO’LARDAN BİRİNİ SİZE SUNUYORUZ.

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.