Londra´da, Paris´de, Basel´de, Stuttgart´da, Frankfurt´da, Bremen´de KIZIL BAYRAKLILAR ALANLARDA -3

Almanya’da Halk Cephelilerin olduğu her yerde, meydanlar 2020’nin 1 Mayıs’ında da kızıldı. Avrupa´da Halk Cepheliler ve Grup Yorum Gönüllüleri meydanda Ebru Timtik, Ayraç Ünsal Özgür Karakaya, İbrahim Gökçek ve şehit düşen Helin Bölek ile Mustafa Kocak´ın resimlerinin olduğu bir pankartkar açtı.

Londra : İngiltere’ nin Londra şehrinde Halk Cepheliler 1 Mayıs’ı kutladı. Kutlamaya 50 Halk Cepheli katılırken başka kurum veya örgüt katılmadı. Kutlamalar Wood Green Bölgesinde yapıldı.

Kutlamalarda Ölüm Orucu Direnişi hakkında da konuşuldu. “ Bizim burada yaptığımız her eylem, her kızıl bayrak açışımız onlara moral oluyor. “ denildi. Ayrıca” Herkes buradan 1 günlük 3 günlük açlık greviyle destek olunabilir. 2 Mayıs’ da tüm Avrupa’da 1 günlük destek açlık grevi var. Herkesin katılımını bekliyoruz” diyerek Grup Yorum’ un yaptığı çağrı üzerine, 2 Mayıs’ da ki destek açlık grevine çağrı yapıldı. Ve son olarak “Selam olsun işçi ,emekçi ellere! Selam olsun direnenlere! ” diyerek 1 mayısı selamladılar.

Paris : Fransa’nın Cumhuriyet Meydanında (Place de la République) Halk Cepheliler 1 Mayıs’ı kutladı. Kutlamaya yaklaşık 10 kişi katıldı. Türkçe ve Fransızca ‘İbrahim Gökçek Yaşamalıdır’ ve ‘Yaşasın 1 Mayıs’ sloganları atıldı. Fransa polisi sosyal mesafeyi korumalarına rağmen kutlama yapanlara saldırıp gözaltına aldı. Fransa polisi 1 eylemcinin üstüne 3 kişi çıkıp ters kelepçe takma işkencesi yaptı. Ayrıca Fransa polisi bu saldırganlığı kamerayla kaydetmek isteyenlerin üzerine yürüdü, tehdit etti.

Berlin : Tüm yasaklara rağmen Berlin´de Halk Cepheliler 45 dk. süren bir eylem gerçekleştirdi. Ellerdeki dövizlere dahi saldıran polis pankart ve bayrak açılmasına engel oldu. Polis en son olarakda eyleme katılanları uzaklaştırmaya çalıştı.

Bremen : Bremen Grup Yorum Gönüllüleri ve Bremen Halk Cephesi olarak, uluslararası anti-emperyalist guruplarla beraber Weser Irmağı kıyısında toplanarak, Sielwall istikametinde sloganlarla, Grup Yorum şarkılarıyla, pankartlarla ve ölüm orucu direnişini anlatan Almanca-Türkçe bildirimler, 1 Mayıs’ı Bremen’de kutlamak adına çağrı yaptılar. 1 Mayıs etkinliğinin toplanma alanı olan Marktplatz’a doğru yürüdüler. Almanca ve Türkçe olmak üzere ‘Tüm Siyasi Tutsaklara Özgürlük’,’Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz’,’Mahir Hüseyin Ulaş Kurtuluşa Kadar Savaş’ ‘Helin Bölek Ölümsüzdür’,’Mustafa Koçak Ölümsüzdür’ sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdiler. 1 Mayıs toplanma alanına yürüyüş esnasında çoğalan korteje polisin sürekli olarak engellemesi vardı. Bremen Grup Yorum Gönüllüleri ve Bremen Halk Cephesi yaklaşık 21 kişiyle 1 Mayıs selâmladılar.

Stuttgart : Almanya Stuttgart Schlossplatz´da Alman Antifa’nın eylemine katılan Halk Cepheliler ve Grup Yorum gönünüleri 1 Mayısı selamladı. “Ülkemizde faşizme, Avrupa´da ırkçılığa karşı” sloganıyle çağrı yaptılar. Stuttgart’da Türkiye’de sürmekte olan ölüm orucu direnişçilerin taleplerinide dile getirdiler. Meydanda Ebru Timtik, Ayraç Ünsal Özgür Karakaya, İbrahim Gökçek ve şehit düşen Helin Bölek ve Mustafa Koçak´ın resimleri olduğu bir pankart açıldı.

Frankfurt : Frankfurt Grup Yorum Gönüllüleri ve Frankfurt Halk Cephesi 1 Mayıs’ı selamladı. Öncelikle saat 12 de Jahrhunderthalle de araba konvoylarıyla 2 saat süren kutlamalarda kızıl bayraklar dalgalandı.
Saat 15.30 da ise şehir merkezinde miting yapıldı. Pankartlar ve kızıl bayraklarla 1 saat süren miting de Grup Yorum şarkıları söylendi, sloganlar atıldı. Ölüm orucundaki halkın avukatları ve İbrahim Gökçek Ölüm orucunda şehit düşen Helin Bölek ve Mustafa Koçak için Almanca ve Türkçe konuşma yapıldı. Çevreye afiş ve pankart asıldı. Toplam 120 kişinin katıldığı eyleme Grup Yorum Gönüllüleri ve Frankfurt Halk Cephesi 13 kişi katıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.