Kuşatma Altında Karşı Saldırı Devam Ediyor: Filistin Savaşıyor…

Filistin Direniş örgütlerinin eylemleri, katliamcı İsrail’in ağır bombardımanı ve kuşatması altında da devam ediyor.
Bu arada yeni bir gelişme olarak Lübnan Hizbullahı ve Irak direniş örgütleri de İsrail’e yönelik eylemler gerçekleştiriyorlar.

Son bir gün içinde işgalci, katliamcı İsrail’e karşı şu eylemler gerçekleştirildi:

25 Ekim Eylemleri:

= FHKC – Ebu Ali Mustafa Tugayları, işgalcilerin işlediği suçlara tepki olarak Be’eri yerleşimine çok sayıda roket ateşlediklerini açıkladı.

= Filistinli direnişçiler, Gazze Şeridi’ndeki Kerem Şalom’un doğusuna sızma operasyonu düzenledi, bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.

= Filistin direnişinin düzenlediği büyük bombardımanda Tel Aviv’e roketler düştü. 11 kişi yaralandı.

= Irak Direnişi, Suriye’nin kuzeydoğusundaki “Ebu Hacer Havalimanı – Harab el-Cir”deki ABD işgal üssünü roketlerle vurduklarını duyurdu.

= Kassam Tugayları, işgal ordusunun Hermes-450 İHA’sını Muteber hava savunma sistemiyle hedef aldıklarını açıkladı.

= Zikim bölgesine iki ekip halinde Filistin savaşçıları sızdı. İki ekipteki savaşçılar, çatıştıktan sonra güvenle geri döndü.

= Hizbullah, işgal ordusunun Biranit kışlasına ve Hirbet el Manara bölgesine güdümlü füzeler ve top mermileriyle saldırı düzenlediklerini duyurdu.

= Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Cuhr el-Dik bölgesindeki işgal askerlerini ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldıklarını açıkladı.

= Hizbullah, Lübnan sınırındaki Avivim kışlasında işgal ordusuna ait bir tankı güdümlü füzelerle vurduklarını, mürettebatta ölen ve yaralananlar olduğunu açıkladı.

= Lübnan’dan işgal altındaki Filistin’e 4 roket fırlatıldı. İşgal ordusu, roketlere karşı önleme atışı yapılmadığını, roketlerin işgal altındaki bölgeye düştüğünü doğruladı.

= Suriye’den işgal altındaki Golan Tepeleri’ne roket fırlatıldı.


İSRAİL ORDUSUNUN KENDİ YORUMU:
“HİÇBİR YERDE GÜVENDE DEĞİLİZ”
= Kassam Tugayları, uzun menzilli roketlerle Filistin’in en güneyinde yer alan Eylat şehrini vurdu. İbranice Kanal 14, askeri üssün yakınlarına roket isabet ettiğini bildirdi.
İsrail Ordu Radyosu, 25 Ekim tarihli yayınında Gazze’den Eylat’a atılan roketlerle ilgili şu tespitleri yaptı:
1- İsraillilere, İsrail’in hiçbir yerinde güvende olmadıkları mesajı verildi.

  1. Hamas, füze yeteneklerini sergiledi.
  2. Hamas, Eylat’ta Gazze Şeridi’nden tahliye edilen on binlerce yerleşimcinin bulunduğunun bilincinde.
  3. Yemen’de Husilerin füze saldırılarının Eylat’ı da hedef alması, Eylat’ın iki yönden füze tehdidine maruz kaldığını gösteriyor.

= Kassam Tugayları, Hayfa’yı uzun menzilli R160 roketleriyle vurduklarını duyurdu.


GAZZE’YE GİRMEYE ÇALIŞAN İSRAİL VE ABD ASKERLERİ ENGELLENDİ

Pentagon’un eski danışmanı Albay Douglas MacGregor önceki gün yaptığı bir açıklamayla, ABD’li askerlerin de bölgede olduğunu itiraf etti.
Gregor’un açıklaması şöyle: “Geçtiğimiz günlerde rehineleri bulmak için keşif yapmak üzere Gazze’ye giren ABD ve İsrail özel kuvvetlerinden oluşan bir grup, paramparça oldu ve ağır kayıplar verdi.”

Sosyal ağlarda paylaşın