Küçükarmutlu ve 1 Mayıs Mahallesi’nde POLİS ABLUKASI…

İstanbul polisi, dün ve önceki gün, Küçükarmutlu ve 1 Mayıs Mahallesi’ni adeta abluka altına aldı.

Mahalle girişinde çevirmeler, GBT kontrolleri yapılırken, devrimci demokratik kurumlar da akreplerle, polis araçlarıyla kuşatma altında tutuldu.

Armutlu Halk Cephesi ve 1 Mayıs Halk Cephesi tarafından dün ayrı ayrı yapılan açıklamalarda, her iki mahallede de polisin arama, kontrol vb. adı altında terör estirdiği aktarıldı, bu yöntemlerle halkın sindirilemeyeceği, teslim alınamayacağı vurgulandı.

Armutlu Halk Cephesi açıklamlasında

“Çok denediniz; Yıldıramadınız… Teslim Alamadınız…!

Yine bütün kurumlarımızı günlerdir abluka altında tutuyorsunuz. Ve yine amacınıza ulaşamıyorsunuz, asla ulaşamayacaksınız! Demokratik eylemlerimizi, meşru direnişlerimizi terörize etme çabalarınız boşunadır. Haklı mücadelelerimiz sizin ablukalarınızla son bulmayacak, aksine daha da büyüyecektir.” denildi.

Açıklamanın devamında ablukalarla ilgili şunlar belirtildi:

“Ablukaların nedeni; yönetememe krizinin çaresizliğini yaşayan AKP faşizmi ve sarayın eli silahlı güçlerinin halkı sindirme politikasıdır. Halkın sokaklara çıkmasından ve haksızlıklara karşı direnmesinden korkan AKP faşizmi azgın bir köpek gibi saldırganlaşmıştır. Her köşe başında GBT yaparak, kurumlarımızı abluka altına alarak halkımızı ve devrimcileri sindirmeye çalışmak nafiledir!”

“Katil Polis Mahallelerimizden Defol!”

Bir Mayıs Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada da, AKP’nin son dönemde daha da saldırganlaştığı belirtilerek, şöyle denildi:

“AKP iktidarı yönetemedikçe, yenildikçe saldırganlaşıyor. Gölgesinden korkuyor AKP. Direnen, teslim olmayanların ülkesinde direnenler, direnişleri destekleyenler ve ona teslim olmayanları gördükçe uykuları kaçıyor.

Açıklamada ayrıca, bu saldırıların “Demokratik eylemleri, meşru direnişleri terörize etme” amacı taşıdığı vurgulandı.

TAYAD: “Kurumlarımızın önünde zırhlı araçlar bekliyor. Neden?”

TAYAD’lı Aileler tarafından dün 29 Kasım’da yapılan açıklamada da, TAYAD’ın bulunduğu Çayan mahallesi’nde polis terörü olduğu , „Birsen Sokak’ta Polis Ablukası Var! Yoldan Geçen Araçlara GBT Yapılıyor!“ açıklamasıyla duyuruldu. Kurumlarına yönelik polis terörü uygulandığı belirtilerek şöyle denildi:

“Kurumlarımızın önünde zırhlı araçlar, özel harekat polisleri bekliyor neden?

Çünkü faşizmin bizde gördüğü; Anadolu halkının adalet bilinci, dinmeyen öfkesidir!

Adalet istemeye devam edeceğiz, zulme karşı öfkemizi bilemeye devam edeceğiz!”

Sosyal ağlarda paylaşın