Kocaeli’de fırtınadan 2 kişi öldü, 96 çatı uçtu, 11 tekne battı

Kocaeli’de dün etkili olan şiddetli rüzgar akşam saatlerinde de sürdü. Bazı ilçelerde rüzgarın hızı saatte 105 kilometreye kadar çıktı. Bu hızdan 60 km daha şiddetli fırtınaları can kaybı olmaksızın atlatan Küba, ülkemizde yaşanan katliamların sebebini sorgulatıyor.

En sıradan fırtınalar bile yoksulun evini başına yıkıyor, hayatlara son veriyor. En sıradan doğa olayları katliama dönüşüyor. İstanbul’da 5 kişinin hayatanı kaybettiği fırtınada Kocaeli’de ise  2 kişi hayatını kaybetti.

Yoksulluk, işsizlik, adaletsizlik, depremler, seller, toprak kaymaları, yağmur, rüzgar… hep halkı vuruyor. Hep yoksul halkı vuruyor… Bu düzen sürdükçe vurmaya devam edecek. Halk olarak herkesin yaşamının daha güvende olabilmesi için bu katil düzeni yıkmak için örgütlenmesi gerekmekte…

Kent genelinde ev ve işyerlerinin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi, denizde ise tekneler attı. Kocaeli Valiliği hasarın boyutunu açıkladı. Açıklamaya göre, lodos nedeniyle il genelinde 96 çatı uçtu, 23 ağaç ve 1 direk devrildi, 1 baca ve 2 minare yıkıldı, 2 tabela düştü, 4 su taşkını yaşandı ve Gebze’de cami inşaatında iskele çöktü.

Sosyal ağlarda paylaşın