Koronaya önlem yok, soygun talana devam…

AKP faşizmi en iyi bildiği işi yapmaya ara vermiyor. AKP iktidarı halk can derdine düşmüşken soygun ve talana devam ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Cemal Gökçe, koruma altındaki doğal alanların sessiz sedasız yapılaşmaya açıldığını söyledi.

Gökçe, yeni bir yönetmelikle askeri bölgeler, su ve orman havzalarından sonra şimdi de koruma altındaki doğal alanların imara açıldığını, üstelik bu düzenlemenin halkın adeta can derdine düştüğü Koronavirüs salgınıyla boğuştuğu bir döneme denk getirilerek kamuoyunun dikkatinden kaçırıldığını ifade etti.

Dünyanın her yerinde korona virüsü salgını  ortaya şu gerçeği çok açık bir şekilde çıkardı:

 Kapitalist ülkelerin sağlık sistemi çökmüş durumda. Solunum cihazı gibi çok basit teknik cihazların yetersizliğinden dolayı kurtarılabilecek halde olan onlarca insan hayatını kaybediyor onar yüzer… Ve kapitalist ülkelerin bulabildikleri tek çözüm “Sokağa çıkmayın” çağrısı yapmak. Sokağa çıkma yasaklarıyla salgın hastalık ile başa çıkmaya çalışıyorlar ama binlerce insan ölmeye devam ediyor.

AKP iktidarı ise yukarda bahsettiğimiz önlemleri dahi alamıyor. Halkın hastalık ile ilgili asgari bilgiye sahip olabilmesi  için yaptığı hiç bir şey olmadığından bireysel önlem almayan insan sayısı hastalığın ciddi bir şekilde yayılacağının işaretlerini veriyor.

tayyip erdoğan korona ile ilgili görsel sonucu

Başta Erdoğan olmak üzere tüm AKP’liler kendini sarayına kapatmış durumdalar. Hastalıkla mücadele için ayırdıklarını söyledikleri 100 milyar TL’lik bütçenin de aslında yalan olduğu ortaya çıktı. Salgın ile halkı yalnız bırakan AKP iktidarı çevresi, kendini korumaya aldıktan sonra en iyi bildiği işi yapmaya devam ediyor. Soyguna ve talana.

Halka  yüzsüzce “evinden çıkma!” çağrısı yapan AKP, halkın ne yiyeceği ne içeceği, nasıl ısınacağı, elektriği gazı nasıl ödeyeceği ile değil, korona virüsü hazır tüm ülke gündemini işgal etmişken milyarlarına milyar katacak soygun ve talan için yasal düzenleme yapmak peşinde.  

Sözcü’nün haberine göre, Cemal Gökçe, kritik kararın 16 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile uygulamaya geçirildiği bilgisini verdi.

“Düzenleme doğal koruma alanlarına yerleşmeyi mümkün kılıyor”

Bu düzenleme açık ki doğal koruma alanlarını sadece ticari faaliyete açmıyor aynı zamanda yerleşmeyi de mümkün kılıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.