“Korona virüsü değil AKP öldürür”

Tabii ki kullandığımız bu başlıkla korona virüsünün tehlikesiz olduğunu demek istemiyoruz. Deprem, sel, heyelan gibi doğa olaylarından, trafik kazaları, iş cinayetleri gibi halkın canını alan olaylarda iktidarın, mevcut sistemin sorumluğu neyse böylesi salgın hastalık durumlarında da iktidarın sorumluluğu aynıdır. Çünkü tedbir alması gereken, salgına karşı mücadeleyi örgütleyecek olan güç devlette mevcuttur.

Bu günlerde yaşananlar bu cümleyi doğruluyor. Korona virüsünün tehlikesi tedbir alınmadığında, gerektiği şekilde mücadele edilmediğinde kat kat artacağını dünyada yaşananlardan görmek mümkün.

CHP milletvekili Özgür Özel mecliste yaptığı basın açıklamasında dile getirdiği gerçekler AKP işbirlikçiliği ve halk düşmanlığının sınır tanımadığını bir kez daha gösteriyor.

Korona virüsüne karşı alınacak önlemlerin en başında teşhis için yapılacak testler olduğunu dünya sağlık örgütü açıklamış.

Özgür Özel’in yaptığı basın açıklamasında elde ettiği bazı bilgileri paylaştı. Yaptığı açıklamada “dünya sağlık örgütü 3 tane tavsiyede bulundu: test test test” dedi.

83 milyon nüfuslu ülkemizde bahsedilen testlerden milyonlarcasının yapılması gerekirken henüz sadece 10 bin testin yapıldığını dile getiren Özgür Özel elde bulunan test kiti sayısının ise 115 bin ile sınırlı olduğunu dile getirdi.

Dünyada, korona virüsünden dolayı en çok ölümlerin yaşandığı İtalya’da, hastalıkla mücadelesinin 10. gününde 323 vaka görülürken ülkemizde bu rakamın 359 olduğunu belirtti.

60 milyon nüfuslu İtalya dünyada korona vakasından ölümlerin en çok yaşandığı ülke. Ülkemiz nüfusu 83 milyon ve henüz 10 bin kişiye test yapılmış durumda.

AKP ABD’ye 500 bin test kiti satmış!

Gözü doymaz AKP iktidarı halka yapılması gereken test kitlerini ABD’ye satıyor. Özgür Özel’in ulaştığı bu gerçek AKP iktidarının virüse karşı mücadele etmek gibi bir derdinin olmadığını gözler önüne seriyor. 500 bin kiti ABD’ye satan AKP iktidarının elinde SADECE 115 bin kit kalmış durumda. Elde kalanların da halk için kullanılmayacağı AKP’nin bu zamana kadar ki pratiğine bakarak tahmin etmek mümkün. Bu şunu gösteriyor: AKP faşizmi sadece kendi çevresindekiler için önlem alıyor.

Şu rakamlara tekrar bakmakta fayda var:

83 milyon nüfusumuz var.

Elimizde mevcut test kiti sadece 115 bin adet.

Ve şu ana kadar sadece 10 bin kişiye test uygulanmış. Ve katlanarak artan korona vakaları var.

Buna rağmen ABD’ye 500 bin test kiti satıyor AKP!

Erdoğan’ın açıkladığı Korona virüsü ile ilgili alınacak tedbirlerin sadece sermaye sahiplerini yani patronları memnun edecek türden olduğu çok geniş çevre tarafından dile getirildi. Halkın çekeceği sıkıntıların kat be kat artacağı ortadayken, hiç bir önlem almayan AKP iktidarının şefi Erdoğan bu konu için ayırdığı bütçeyi 100 milyar YTL olarak açıkladı. Onun da sermaye sahiplerine ve yandaşlarına kredi şeklinde olacağını, madde madde açıkladığı alınacak önlemler listesinde görmek mümkün. Halka dağıtacağını vaad ettiği ücretsiz kolonya ve maskenin de yalan olduğu çok geçmeden ortaya çıktı. Erdoğan bu süreci de inşallah ile dua ile ve sabır ile aşacaklarını duyurdu(!)

Bu gerçekler ışığında; Korona virüsünün değil, salgının sebep olacağı ölümlerin minimuma indirilmesi için hiç bir şey yapmayan AKP’nin öldürdüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.