KOMPLO BOZULUYOR

İFTİRACI BERK ERCAN İFADELERİ ÇÖKÜYOR

Direnişteki İki Grup Yorumcu Tahliye Edildi

Video için link’e basın…

https://twitter.com/i/broadcasts/1OdKrLANwYXJX

Grup Yorum’un tutsak iki üyesi, bugün -20 Kasım’da- yapılan duruşmada tahliye edildiler. Helin Bölek ve Bahar Kurt’la birlikte aynı düzmece davada yargılanan Fikret Akar, Yeliz Kılıç, Dilan Uludağ da tahliye edildiler.

Tahliye edilenler, polisin itirafcı-iftiracıları kullanarak kurduğu komplo sonuunda yaklaşık iki yıldır tutukluydular. 7 duruşmadır devam eden mahkemede 20 Kasım’da tahliye kararı çıktı.

Bir çok Grup Yorum üyesinin ve İdil Kültür Merkezi çalışanının tutuklanmasına yol açan bu komploya sessiz kalmayan Grup üyeleri, komploya, adaletsizliğe karşı süresiz açlık grevine başlamışlardı. Bu davadan yargılanan Bahar Kurt ve Helin Bölek, ve başka davalarda yargılanan Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek, Barış Yüksel ve Ali Aracı yüz günü aşkın süredir açlık grevindeydiler.
Tahliye edildiği gün, Bahar Kurt açlık grevinin 161. gününde, Helin Bölek ise 153. günündeydi.

Mahkemeye sağlıklı bir şekilde getirilmek için yaptığı bütün başvurular reddedilmiş ve yine açlığın ileri aşamalarında olmalarına rağmen, sağlıksız ve aslında bir işkence aracı olan ring araçlarında hapishaneye getirilmişlerdi.

Küçücük salonda büyük sahiplenme!


Duruşma küçük bir salona hapsedilmişti yine. Gelenlerin önemli bir bölümü dışarıda kaldı.

Dışarıdaki Grup Yorum üyeleri, Bahar Kurt’un açlık grevindeki annesi Nagehan Kurt, Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi, Halkın Hukuk Bürosu ve ÇHD’li avukatlar, Yüksel direnişçileri Nuriye Yüksel, Acun Karadağ, Ekrem Ataer ve Mehmet Esatoğlu’nun aralarında olduğu sanatçılar, CHP İstanbul Gençlik Kolları, yoksul gecekondu mahallelerinin temsilcileri, üniversitelerden öğrenciler, TAYAD’lı aileler, oradaydılar.

Savcı Tahliyeye İtiraz Etti


İstanbul’da Çağlayan Adliyesi 35. Ağır Ceza mahkemesinde görülen duruşmada Grup Yorum üyeleri ve diğer tutsaklar, yaptıkları konuşmalarda davanın nasıl bir komploylo kurulduğunu bir kez daha özetlediler. Haksızlığı adaletsizliği bir kez daha mahkum ettiler.
Duruşmaya Helin Bölek, Fikret Akar ve Yeliz Kılıç katılırken, Bahar Kurt ve Dilan Uludağ, duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla bağlandılar.
Bahar Kurt, yaptığı konuşmada “Bu konuşmayı Segbis ile yapmayı hiç istemezdim. Salonu göremiyorum, duyamıyorum. En başından beri oraya getirilmek istiyoruz. Savunma hakkımızı kullanmak için işkenceleri göze alarak gelmek istiyoruz” dedi.
Konuşmasında ayrıca sağlık durumunu anlatarak devam eden Kurt, şunları vurguladı: “Kaburgalarım batıyor, görme sorunlarım var. Ben bunları bile isteye yapıyorum. İnsan kendine niye bunu yapar? Değer mi? Değer. İnsan sadece fiziki ihtiyaçlarını gideren bir varlık değildir. İnsan değerler yaratan, sanat yapan, hayatı güzelleştiren bir varlıktır”:

Duruşmada
tutsakların avukatlarının sunduğu “tevsii tahkikat” (incelemenin genişletilmesi) talepleri reddedildi.

Duruşma sonucunda tahliyeye karar verilirken ,Savcı, tahliyeye itiraz etti.
Duruşma 12 Şubat 2020’ye ertelendi.

“Türküleri yapanlar ölebilir, hapsedilebilir, ama türküler ölmez.”

Bahar Kurt, duruşmada yaptığı konuşmada tarihe tekrar notlar düştü:

“Türküleri yapanlar ölebilir, hapsedilebilir, ama türküler ölmez.

Bugün Şili sokaklarında yine Viktor Jara’nın, Pinochet diktatorüğü tarafından katledilen Jara’nın şarkıları yankılanıyor.
Jara öldü, ama türküleri hala yaşıyor.”

Tahliye edilen Grup Yorum üyeleri, “Hoşgeldiniz kavgamızın sanatçıları, direnç çiçeklerimiz. Eriyen bedenlerinizle, umutlarınız ile geldiniz. Direnişimiz boy veriyor zindanlarda. Haklarımızı birer birer alacağız. Grup Yorum tutsak edilemez.” mesajlarıyla karşılandılar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.