Kolombiya’da “Barış imzacısı” Bir FARC Üyesi Daha Katledildi

Kolombiya’da gerilla hareketi FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) ile Kolombiya faşist hükümeti arasında bir “barış” anlaşması imzalandı; fakat imzadan bu yana, faşist iktidarın katliam ve cinayetleri sürüyor. Faşist dikkatörlüklerin kitabında böyle bir anlaşmaya yer yok!
Son olarak, 18 ve 25 Mayıs’ta iki saldırı yaşandı.
18 Mayıs’da, FARC üyesi Segundo Maximiliano León, faşist çeteler tarafından katledildi. Segundo Maximiliano León, FARC adına barış görüşmelerine katılan gerillalardan biriydi.
25 Mayıs günü ise, Kolombiyalı yerlilerin yaşadığı López Adentro bölgesine faşist çeteler, iki eski gerillayı hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiler. Saldırıda iki eski gerilla yaralanırken, orada bulunan bir genç katledildi.
Eski FARC gerillalarına ve taraftarlarına karşı yürütülen saldırıların, Carlos Patiño isimli devletin örgütlediği bir faşist grup tarafından gerçekleştirildiği bildiriliyor.

Katliamın Sürmesine Karşı
“Barış Değil Savaş!”
Kolombiya’daki bu saldırılar yeni değil. “Barış anlaşması”nın imzalanmasından sonraki iki yıl içinde, 150’yi aşkınr eski Farc gerillası, ve yaklaşık 500 sendika, demokratik kitle örgütü yöneticisi, üyesi katledildi.
2019 ekiminde Kolombiya demokratik kuruluşlarından Indepaz tarafından yapılan açıklamaya göre, antlaşma imzalandığından o güne kadar 627  ilerici demokrat katledildi.
Tahmin edileceği gibi saldırganlar yakalanmıyor ve cezalandırılmıyor.
Bu saldırıların sürmesi üzerine, hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz yıl FARC’ın sürecinde de yer alan bazı önderleri, barış sürecini bitirerek yeniden silahlı mücadeleye başladıklarını açıklamışlardı. Ivan Marquez ve Jesus Santrich önderliğindeki bu kesim, halen gerilla mücadelesini geliştirmeye çalışıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.