Kod 29’la işten çıkarılan PTT ve Migros işçilerine yine gözaltı

AKP iktidarının ikiyüzlü politikalarının somut göstergesi olan kod 29’la 170 bini aşkın emekçi işten atıldı. Pandemi döneminde güya işten atmaların yasaklandığını duyuran AKP şefi Erdoğan diğer yandan da kod29 denen yasayla patronlara, işçiyi hiçbir hakkını ödemeksizin işten çıkarma imkanı sağlıyor.

Bu emekçi düşmanı yasayla işlerinden edilen Migros ve PTT taşeron işçileri direniyor. Yaptıkları her eylemde AKP’nin polisini karşısında bulan emekçiler hem patronlara karşı hak alma mücadelesi yürütüyor hem de AKP faşizminin ikiyüzlü politikalarını teşhir ediyor.

Kod 29 ile işten atılan, zorunlu ücretsiz izine çıkarılan PTT taşeron işçileri İstanbul’da SGK önünde basın açıklaması yapmak istediği sırada gözaltına alındı. Öte yandan sürdürdükleri direnişin 100’üncü gününde haklarını aramaya devam eden Migros işçileri de Tuncay Özilhan’ın evinin önünde gözaltına alındı.

PTT Sen Genel Başkanı Halit Büyük başta olmak üzere toplam 8 işçi gözaltına alındı. PTT Sen tarafından yapılan açıklamada, “SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünde genel başkanımız, yöneticilerimiz ve dayanışma gösteren dostlarımız gözaltına alındı. Kod 29’a, sendikal baskılara, işten atmalara karşı direnmeye devam edeceğiz. Halkımızı dayanışmaya çağırıyoruz! Patronları sorgulamayan SGK, tek tuşla işleri KOD-29’dan isten atan SGK, tek tuşla da KOD-29’u kaldıracak. İşçilerin hakkını verecek başka yolu yok” denildi.

Sosyal ağlarda paylaşın