Koçak ve Grup Yorum Uluslararası Kuruluşların Gündeminde -2

Almanya’da Ziyaretler

19 Kasım’da Köln’de Grup Yorum’un ve Mustafa Koçak’ın ölüm orucunu ve Grup Yorumcuların açlık grevi direnişini duyurmak için WDR, die Linke, Köln Üniversitesi’ndeki öğrenci kuruluşu Asta ve Antifa merkezi ziyaret edilerek dosyalar bırakıldı.
Ayrıca gidilen yerlerde 24 Kasım’da Köln’de düzenlenecek olan dayanışma konserine de davetler yapıldı.

Hollanda’da Amnesty İle 2. Görüşme

Grup Yorum ailelerinin girişimleri çerçevesinde, Hollanda Amnesty İnternational ile daha önce yapılan görüşmenin devamı olarak 21 Kasım’da ikinci kez görüşüldü.
Bu görüşmede, Amnesty İnternational yetkilisinden alınan bilgiye göre, ilk görüşmede verilen dosya merkeze (Londra’ya) gonderildi.
Kendilerine bu görüşmede Halkın Hukuk Bürosu ve İdil Kültür Merkezi’nden iletişime geçebilecekleri numaralar verildi.
Onlarla iletisime geçeceklerini belirttiler.
Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Grup Yorumcuların ailelerinin çabaları, Nagehan Kurt’un 70 gündür kızı için, adalet için açlık grevinde olduğu, diğer Grup Yorum elemanlarının ailelerinin de zaman zaman açlık grevleri yaptıkları, her hafta adliye önünde oldukları anlatıldı.
Af Örgütü yetkilisi, “Türkü söylemek bu denli yasak ise insanlar artık sadece duşta türkü söyleyebilirler…” dedi. Hollanda vatandaşı olan Bergün Varan’ın durumu anlatılarak şu belirtildi: “Henüz 3 gün olmuştu ülkesine gideli. Kim olduğunu dahi bilmeden aldılar… İşkenceyle saçlarını yolup kel birakan bir devlet var”.
Görüşmede Yorumun açlık grevi nedenleri ve talepleri ve Koçak’ın sadece adil yargılanmak icin ölüm orucunda oldugu tekrar vurgulandı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.