Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu Türkeş’in Huzurunda!

Kılıçdaroğlu, Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'i ziyaret etti

CHP yönetimi, dün üst düzey bir heyetle Alpaslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’i ziyaret ettiler.

Heyet tam tekmildi.

Bakın heyette kimler var?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaş.

Bu anlı şanlı heyetin örneğin bir gün gidip direnenleri ziyaret ettiğini gören bilen var mı? Bu heyetin evlatlarını ölüm oruçlarında kaybeden aileleri, ogğulları kızları katledilenleri, demokratik kurumları ziyaret ettiğini gören bilen var mı?

Çakıcı’ya Karşı Türkeş’e Sığınmak!

Aslında, onlar kendi gerçek kimliklerine yakışanı yapıyorlar.

Sorun, onlara „sol“ olarak bakanların bu ziyarete şaşırması oluyor. 

Ziyaretin gerekçesi, mafyacı Çakıcı Kılıçdaroğlu’nu tehdit ettiğinde, Seval Türkeş’in Kılıçdaroğlu’nu arayıp bundan üzüntü duyduğunu belirtmesi imiş.

Faşistlerin tehdidine karşı, faşistlerden mi medet umuyor CHP yönetimi?

Alevi Örgütlerden CHP’ye Tepki

CHP yöneticilerinin Seval Türkeş’i ziyaret etmesine karşı, Alevi dernekleri ortak bir açıklama yaparak bu ziyareti kınadılar.

Ziyaretle ilglli ortak açıklama yapan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, açıklamada şunları belirttiler:

“Belki şaşırdık, belki tanıdık, belki hatırlandık bir tabloydu ama Alevilerin vicdanını bir kez daha sızlatan bu görüntü karşısında kendilerini kınıyor ve Alevi toplumu adına Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerine soruyoruz?

1- Bu ziyaretin sebebini adalete olan vurgunuz ve söylemlerinizle net bir şekilde anlatacak mısınız?

2- Yoksa Alevilerin mazlum bir toplum olmasına bilinç altınızdaki küçümsemeyle mi bakıyorsunuz?

Evet, sevgili canlar tüm Alevi kurumları olarak Alevi halkının oylarıyla iktidara gelmiş ve demokrasi, adalet ve özgürlük vadeden Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerini bir kez daha kınıyor ve bu konuda açıklama yapmalarını bekliyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.