Kıbrıs’ta Emekçiler 1 Nisan’da Grevde…

Kuzey Kıbrıs’ta emekçiler, artan vergilere ve zamlara karşı, 1 Nisan’da grev yapacaklar. 

Sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler tarafından örgütlenen 1 Nisan grevi, “Yoksulluğa ve yok oluşa hayır” sloganıyla gerçekleştiriliyor. 

 çıkarak, hayat pahalılığı karşısında artan vergi ve zamların kaldırılması çağrısı yaptı.

rizin faturasını ödemeyeceklerini belirten emekçiler, 1 Nisan’da ayrıca saat 11.00’de Başbakanlık binası önünde açıklama yaparak taleplerini dile getirecekler. 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) tarafından greve ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: “Vergilerin ve zamların arttırılarak halkın fakirleştirilmesine göz yummayacağız. Esnafına, işçisine, öğretmenine, memuruna, çiftçisine, hayvancısına, tarımcısına, emeklisine, öğrencisine ve vatandaşına reva görülen bu çarpık düzene karşı birlikte mücadele etme, sessiz çoğunluğun sesi olma zamanı!”

Ocak ayıda asgari ücrete yüzde 40’lık artış yapılmasına, kamu maaşlarına ise yüzde 37,26’lık hayat pahalılığı yansıtılmasına karşın alım gücünün tepetaklak olmuştur. 

“Alınan artış, cüzdanlarda yerini almadan, zamlar karşısında eridi. Maaş ve ücretlerin artırılması, toplumun bu kara delikten uzaklaştırılması gerekirken, Hükümet edenler hayat pahalılığı ödeneğini kaldırma, vergi yükümlülüğünü artırma peşinde”.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası açıklamasında grevin talepleri şöyle açıklandı:

  • “İki ayda bir asgari ücrete de dahil olacak şekilde, maaş/ücretlere hayat pahalılığının yansıtılması,
  • Türk Lirası yerine stabil bir para birimi kullanılması, 
  • Zamların geri alınması,
  • Dar gelirlinin, üreticinin, esnafın desteklenmesi.”
Sosyal ağlarda paylaşın