Kene Hastalığı İçin Pentagon Araştırması

Pentagon’un, hastalık taşıyan kene gibi böcekleri “silah haline getirmek” için laboratuvar deneyleri yaptığı ve bunları denediği düşünülüyor. 

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri tarafından geçirilen yeni bir yasa tasarısı ile, ABD Savunma Bakanlığı’nın biyolojik savaş yöntemleri kullanıp kullanmadığının araştırılması isteniyor.

Müfettişler biyolojik savaş testlerinin yapılıp yapılmadığını araştıracak bu yasaya göre.

Genel müfettişlik ofisi, Amerikan Savunma Bakanlığı’nı 1950-1975 yılları arasında kene ve diğer böceklerle deney yaparak biyolojik silah olarak kullanıp kullanmadığına ilişkin denetleyecek.

Bu deneylerin yapılmış olması büyük olasılık ancak asıl araştırılmak istenen bu laboratuor kenelerinin kullanılıp kullanılmadığı. 

Bu yılın başlarında yayımlanan Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons (Isırılmış: Lyme Hastalığı ve Biyolojik Silahların Gizli Tarihi) isimli kitaptaki iddialara göre Savunma Bakanlığı biyolojik savaş konusunda araştırmalar yaptı.

Kris Newby isimli bir yazar yayınladığı bir kitap ile kenelerin bulaştırdığı Lyme hastalığı üzerine bir araştırma gerçekleştirdi. Yazar, ateş, baş ağrısı ve yorgunluğa neden olan Lyme hastalığının yayılmasıyla deneyler arasında bir ilişki olduğunu düşünüyor. Yazar askeri çalışmalar esnasında bir kaza sonucu hastalığın yayıldığını belirtiyor. Kitapta adı geçen Willy Burgdorfer isimli bilim adamı ise, 1980’li yıllarda Amerikan ordusu için biyolojik silah çalışmaları yaptığını anlatıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.