Avrupa’dan Venezuela’ya Yeni Yaptırım! HANGİ HAKLA?

Avrupa emperyalizminin temsilcileri, 18 Temmuz’da Fransa’nın Strazburg kentinde yaptıkları toplantıda, ilerici Venezuella yönetimine karşı yeni bir yaptırım kararı aldılar.

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda, Venezuela’nın ilerici Devlet Başkanı Nicolas Maduro, insan hakları ihlallerinden ve baskılardan sorumlu tutularak, kendisine yönelik yeni yaptırımların uygulanması doğrultusunda karar alındı.
Bu emperyalist gerici karar, 85 “hayır” oyuna karşı 455 “evet” oyuyla kabul edildi. 105 milletvekili ise “çekimser” kaldı.
Karar, Maduro ve yakınlarının mal varlıklarının dondurulmasını, vizelerinin iptal edilmesini içeriyor.

Hani Halkın Sandıktaki İradesi?
Kararın dikkat çekici bir yanı ise, kendini Venezuella’da “geçici devlet başkanı” ilan eden Guaido’nun desteklendiğinin tekrar belirtilmesiydi.
Guaido bu hakkı, yetkiyi nereden alıyor diye sormadı AP.
Her zaman seçimleri meşrulaştırmak için halkın iradesi masalını söyleyen Avrupa emperyalistleri, Venezuella’da Avrupa tekellerinin çıkarları söz konusu olduğunda, ne sandığı tanıyor, ne halkın iradesini!
Hem Amerikan hem Avrupa emperyalizminin desteklediği burjuvazinin kontrolündeki Ulusal Meclisin Başkanı Guaido, 23 Ocak’ta kendisini “geçici devlet başkanı” ilan etmişti. O günden bu yana, tüm emperyalistler ve Latin Amerika’daki emperyalizm işbirlikçisi yönetimler, Maduro yönetimini devirmek için komplo, darbe, yalan propaganda, yaptırım, ambargo, ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.