KEC: “Faşizme direnenleri biz de istemiyoruz” demek, faşizmle uzlaşmaktır.”

Kamu Emekçileri Cephesi (KEC), Eğitim Sen Genel Kurulu’nda yapılacak oylamaya ilişkin bir açıklama yaparak, Eğitim Sen yönetiminin “kendisi gibi düşünmeyen” kamu emekçilerini ihraç etmeye çalıştığını belirtti.

Zdjęcie

KEC tarafından 28-29 Kasım’da yapılacak Eğitim Sen Genel Kuruluna dair açıklaması şöyle:

DİRENEN VE DİRENİŞLERİ DESTEKLEYEN DEVRİMCİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARDAN TASFİYE EDİLEMEZ!

Eğitim Sen MYK Genel Kurul’da, Yüksel Direnişçileri ve direnişten yana tavır alıp Merkez Yürütme Kurulu Üyelerini eleştiren üyelerini, sendikadan ihraç etmeyi oylayacak! MYK sözde bir soruşturma yürütmüştür. Demokratik bir sendikanın yapacağı gibi, tüm üyelere açık toplantılarla durumu anlatmamış /tartışmamıştır. Bunun yerine devletin yargısı ve miti gibi, direnişçilerin sosyal medya hesaplarını incelemiş, kendilerine yakın hissettikleri üyelerin kulaklarına birçok yalanı fısıldamışlardır.  

“Gelin kitlenin önünde tüm sorularınıza cevap verelim” çağrılarımız karşılıksız bırakılmış, Şube Genel kurullarında eleştirilerimize cevap verilmemiş, önergelerimizin aleyhinde bile konuşulmadan, reddedilmiştir.

MYK kabahatlerini ve suçlarını üyenin ve delegasyonun denetiminden kaçırarak Genel Kurul’da bir oldu bitti yaratmaya çalışıyor.

Kamu Emekçileri Cephesi Arkadaşlarının Serbest Bırakılmasını İstedi! -  Omedyam | Bağımsız İnternet Gazetesi

İHRACI İSTENEN ÜYELER KİMLERDİR? NEDEN İHRAÇ EDİLMEK İSTENİYORLAR?

İhraç edilmek istenen üyeler, OHAL ilan edilip binlerce kamu emekçisi bir gecede işinden atılınca meydanlara çıkmış, yüzlerce gündür KHK’lara karşı mücadele etmiş direnişçilerdir. 324 gün boyunca açlık grevi yapmış Nuriye Gülmen, kalp hastalığına rağmen direnen Acun Karadağ, her türlü fiziki ve psikolojik işkenceye dayanmış Mehmet Dersulu gibi Yüksel Direnişçileridir. Üyelerin iradesiyle seçilmiş, 928 üyesi açığa alınınca direnmiş ve zafer kazanarak tüm üyelerinin işine dönmesini sağlamış, Eğitim Sen MYK kararıyla yerlerine kayyum atanmış Hatay Yürütme Kurulu üyeleridir.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu eleştirilere kulak tıkarken kendisi gibi düşünmeyen devrimci kamu emekçilerini sendikadan ihraç etmek istemektedir. Soruşturma gerekçesi olarak sendikayı itibarsızlaştırılması gösterilmektedir. Sendikanın itibarının düşürüldüğü doğrudur, ancak somut örnekler üzerinden değerlendirirsek

+OHAL ve KHK’lara karşı direnmeyen, direnenlere destek olmayan

+Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu gibi halka zulmetmiş siyasetçilerle el sıkışan, Şeref Malkoç gibi AKP’nin baş denetçisini sendikada ağırlayan

+Akil insan olarak AKP ile aynı masaya oturan

+Üyeleri iki sokak ötede işkence görürken kapılarını kapatan

+İşinden edilen üyelerine “Bekleyin” diyerek oyalayan, güven vermeyerek on binlerce üyenin istifasına yol açan

+AKP’nin “Ağaç kökü yesinler” demesine arka çıkarcasına direnişçilerin dayanışma aidatlarını kesen

+AKP’nin belediyelere kayyum atamasını sözde eleştirip Hatay Eğitim Sen şubesinin seçilmiş iradesini çiğneyerek kayyum atayan

+Emperyalizmin Suriye bakış açısına destek veren

+Üyelerini sendikadan fiziki şiddet kullanarak dışarı atan, kadın üyelerini darp eden, şiddet uygulayanlar yönetime yakın diye soruşturma açmazken yerlerde sürüklenen, tekmelenen, küfür

edilen üyelerine soruşturma açan,

Eğitim Sen ve KESK MYK sendikanın itibarını asıl düşürendir. Bizler tüm bu saydığımız hataları eleştirmiş, sendikanın eylemsizliğini terk edip üyelerinin sesi olması için ideolojik mücadele etmiş olduğumuzdan, bugün tasfiye edilmek istenmekteyiz!

MERKEZ YÜRÜTME KURULU NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Bugün sorgulanması gereken şudur: Devrimci kamu emekçilerinin sendikadan ihraç edilmesi kimin işine yarayacaktır? Faşizmin halka her yoldan saldırdığı şu süreçte, devrimcileri sendikadan atmak Eğitim Sen’in itibarını nasıl yükseltecektir? Direnişçileri tasfiye etmek, onları faşizmin saldırılarıyla baş başa bırakmaktır. “Faşizme direnenleri biz de istemiyoruz” demek, faşizmle uzlaşmaktır.

Eğitim Sen delegasyonuna çağrımızdır;

Sendikamızın tarihine sürülecek olan bu kara lekeye izin vermeyin. Sendikayı cemaat -mürit ilişkisine benzetip, üyelerine olan inancı ve saygıyı bir kenara bırakan şeflere, sendikanın tarihine ihanet etmelerine izin vermeyin. Siz delegasyon da biliyorsunuz ki, Genel Kurul’da oylanacak ihraçları sizleri oylarıyla görevlendiren üyelere sormadınız.

Unutmayın, Eğitim Sen tarihine kara bir leke, büyük bir utanç olarak geçecek bu kararda payı olan herkes emekçilerin gözünde faşizme hizmet ediyor olacaktır.

DEVRİMCİ KAMU EMEKCİLERİNİN VE DİRENİŞÇİLERİN SENDİKALARDAN İHRACI KABUL EDİLEMEZ!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.