Kayseri Ülkü Ocağı kapatıldı,“gömdürmeyiz” diyen Serdar Turan görevden alındı

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesi için “gömdürmeyiz” diyen Kayseri Ülkü Ocağı Başkanı Serdar Turan görevden alındı.

Hukuksuz ve keyfi tutuklamalar ile konser yasaklarına karşı 323 gün boyunca ölüm orucu direnişini sürdüren, siyasi zafer kazanılıp yapılan açıklama ile ölüm orucunu sonlandıran ve hastaneye kaldırılmasından sonra 7 Mayıs sabahı şehit düşen İbrahim Gökçek’in cenazesi polis tarafından kaçırılmıştı. Cenazenin defnedilmek üzere Kayseri’ye götürülmesi sırasında Kayseri Ülkü Ocakları’na mensup faşistler, yol kesip, tehditler yağdırmış, saldırılarını mezarlıkta da sürdürmüşlerdi.

Kayseri Ülkü Ocakları başkanı Serdar Turan “Başları vücutlarında olmayacaktır” diyerek katliam tehditleri yağdırmış, Gökçek’in Kayseri’ye defnedilmesine “izin vermeyeceklerini” hem sosyal medyadan, hem de 8 Mayıs gecesi Ülkü Ocaklarına mensup faşist topluluk ile birlikte çektikleri videolar ile açıklamıştı.

Bu faşist güruh, öylesine bir düşmanlık içindeydi ki, “gömseler bile çıkarar yakarız” diye açıklama yaptılar. Hangi dinde, hangi kültürde cenazeyi mezarındar çıkarmak var? Çıkarıp yakıyorlar bir de! Bu açıklama gösteriyor ki, bu faşist güruh, insanlıkla, dinle, inançla, milliyetçilikle, halkın gelenekleriyle ilgisi olmayan Nazi artığı bir güruhtur.

Bu faşist açıklamalar üzerine Ne oldu?

İlk olarak Turan, oluşan tepkilerin ardından Twitter hesabını gizlemişti.

Daha sonra 10 Mayıs günü Kayseri Ülkü Ocaklarının kapatıldığı ve faşist oluşumun başkanı Serdar Turan’ın görevden alındığı duyuruldu.

Edilinen bilgiye göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’u arayarak Serdar Turan’ın görevden alındığını bildirmesi üzerine; Ersoy’un MHP İl Başkanı Serkan Tok ile birlikte Ülkü Ocakları binasına giderek Turan’a Bahçeli’nin kararını tebliğ ettiği ve binanın anahtarlarını teslim aldıkları kaydedildi.

Görevden alınan Serdar Turan’ın, “Kıymetli büyüğümüz Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin emriyle Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı görevim sona ermiştir. Bundan sonra da bir ülkücü olarak liderimizin emrinde olmaya devam edeceğim. Kamuoyuna duyurulur.” ifadeleriyle açıklama yaptığı görüldü.


Sonuç Nedir ?

Turan görevden alındı. Kayser Ülkü ocakları İKİNCİ bir emre kadar kapatıldı.

Faşist saldırganlar teşhir oldular. MHP ve Ülkü Ocaklarının katil, katliamcı, provakatör yüzleri bir kez daha açığa çıktı. Tehditleri, saldırıları karşısında geri adım atan olmayınca oyunları bozuldu. Onların kaba güç ve gözdağlarının, demagojilerinin 10 insanı yıldırmaya yetmediği görüldü.    

Direnişin gücü ve etkisi, karşı-devrim saflarında da her zaman çatlaklar, çelişkiler çıkarır. Bu da onlardan biridir. Faşist MHP bu durumda Kayseri Ülkü Ocakları başkanını görevden alarak, faşist hareketin açığa çıkan katil, katliamcı, provokatör yüzünü yeniden perdelemeye çalışmaktadır.
HAYIR. Serdar Turanın görevden alınması ve Kayseri Ülkü Ocakları’nın ikinci bir emre kadar kapatılması göstermelik bir görevden almadır.

AKP´nin Grup Yorum’a, gazetecilere, avukatlara, mühendislere ve daha bir çok insana açtığı davalar, soruşturmalar ve tutuklamalar devam ediyor. Hiçbir ispat veya delil olmadan sırf gizli tanıklar üzerine verilen ifadeler üzerine insanlar yıllarca uzun süreli hatta müebbet hapse çarptırılıyorken, BU TEHDİTLER VE SALDIRILAR BU ŞEKİLDE KAPATILAMAZ, ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ.

Serdar Turan ve emrindeki faşist güruh, açık ve net bir şekilde saldırılarını yaptı. Kayseri Ülkü Ocaklarına mensup faşist çete videolarda yüzleri açık bir şekilde tehditlerini yağdırdı. Serdar Turan ve faşist güruh, yaptıkları açıklamalarıyla, tehditleriyle, fiziki saldırılarıyla SUÇLUDURLAR ve TUTUKLANMALIDIRLAR. Videolarda tehdit yağdıran kişiler, SUÇLUDURLAR; KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEREK DERHAL TUTUKLANMALIDIRLAR!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.