KAYIP ARANIYOR: ADALET

Adalet hiç bir yerde hickimse için yok malesef.

Adaletin yok saydığı sadece siyasi tutsaklar, avukatlar, akademisyenler, belediye işçileri, fabrika işçileri, mimarlar ve sanatçılar değil bu ülkede.

Sürekli yeni bir intihar haberi ile güne başlıyor ve başka bir intihar haberiyle akşamı bitiriyoruz.

Milyonlarca, nerdeyse her insan başına bir dava var.

Katil misin sorun yok avukata bile ihtiyacın yok, 1 bilemedin en fazla 2 ay içinde bir mahkemen olur ve beraat edersin .

Siyasiysen en az bir defa ölüme,

Sanatçıysan en az 12 yıla,

Avukatsan en az 20 yıla mahkum edilirsin, bu arada adalet nerede gören var mı?

Katiller varsa birde mağdurlar var tabii, mesela bugün duruşması olan genç bir kız var. Kız saldırgandan davacı, çünkü yüzüne asit dökmüş.

Hiçbir yerde bulunamayan adalet burda bulunur mu acaba?

Haluk Levent bu kız için çağrıda bulundu, ve şöyle dedi:

“Elinizi vicdanınıza koyun” dedi.
19 yaşındaki Berfin Özek, Hatay-İskenderun’da evine yürüyerek dönerken eski erkek arkadaşının asitli saldırısına maruz bırakıldı. Sülfürik asit olduğu düşünülen sıvı, yüzünün bir kısmının erimesine neden oldu, sağ gözünü de kaybetti. Ancak sanık için “Basit yaralama” suçundan ceza istendi.

Berfin Özek’in yüzüne asit dökerek onun gencecik hayatını ömür boyu bitiren, saldırgana 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mustafa Koçak, suçlu olmadığı için aleyine hiçbir kanıt bulamadıkları için düzenlenmiş bir yalan ifade hazırlandı ve ifade yine yalancı bir iftiracı Berk Ercan tarafından imzalandı. Ve sadece hakkındaki bu iddia yüzünden ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA MAHKÜM EDİLDİ.

Buna benzer daha yüzbinlerce dava var ve listenin başında çocuk istismarı var, kadın cinayetleri var, cinnet geçirenler var, iş kazalarında, tren kazalarında ölenler var.

İstismara uğramış hangi çocuğun davası adalet ile sonuçlandırılmıştır, hangi kadın cinayetinde adalet yerini bulmuştur, hangi işsiz kaldıkları evlerine ve çocuklarına ekmek götüremediği için intihar edenlere adalet işlemiştir, gencecik öğrenciler intihar ederken nerdeydi bu ADALET

BU ÜLKEDE MÜVVEKİLLERİNİ SAVUNDUKLARI İÇİN TUTUKLU AVUKATLAR VAR

BU ÜLKEDE HALK TÜRKÜLERİNİ DİLE GETİREN TUTUKLU SANATÇILAR VAR

BU ÜLKEDE AÇLIK GREVLERİ VAR

BU ÜLKEDE ÖLÜM ORUCU VAR

NE?

ADALET Mİ?

İŞTE O YOK BU ÜLKEDE

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.