Katliam: Bir yılda 5 bin 229 ölüm

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına ilişkin kara yolu trafik kaza istatistiklerine göre kara yolu ağında 2022 yılında toplam 1 milyon 232 bin 957 trafik kazası meydana geldi.
Bu kazalar sonucunda 5 bin 229 kişi hayatını kaybetti.

Sadece bir yılda 5 bin 229 kişi.

Günde ortalama 15 kişi ölüyor trafikte.
Şimdi bu sonuçlara bakıldığında yaşananların kaza olduğunu kim söyleyebilir. Elbette ki bunun kazaymış gibi göstermek isteyen bu düzenin temsilcileridir. AKP iktidarıdır.
Hergün 15 kişinin öldüğü katliamdan bu ülkenin trafik politikalarını belirleyen iktidardır sorumlu olan. Fakat trafik ile ilgili düzenlemeler de tekellerin kârlarına göre yapılır ülkemizde. Tüm sistem soygun ve talan üzerine kuruludur.
Bakın şu istatistiklere:
Trafik kazalarının 1 milyon 35 bin 696’sı maddi hasarlı, 197 bin 261’i ise ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası olarak kayda geçti.

Tüm bu istatistikler yeni değil. On yıllardır ülkemizde trafik katliamı yaşanıyor. Ölümler her yıl artan rakamlarla devam ediyor. Bu katliamın sorumlusu insana değer vermeyen sistemdir. Her gün onlarcası ölmesine rağmen trafik ile ilgili tüm düzenlemenin merkezine, tekellerin kârlarını ve soygun talanı koyan faşizmdir.

Sosyal ağlarda paylaşın