“Katil! Neden vurdun? Kemal sana ne yaptı. İnşallah vicdan azabı çekersin”

Diyarbakır’daki 2017 Newroz kutlamalarında polis tarafından katledilen Kemal Kurkut’un annesi oğlunun katiline bu sözlerle seslendi.

Bugün görülen mahkemede anne Secan Kurkut ilk defa katil polisle karşıya geldi.

Annenin bu haykırışı oynanan mahkeme tiyatrosunun tüm sahteliğini ortaya çıkardığı için akabinde mahkeme başkanı tarafından dışarı çıkartıldı.

Daha önce Kemal Kurkut’un polisin silahından çıkan kurşunla direkt olarak vurulduğunu gösteren bir rapor olmasına rağmen mahkeme yeni bir rapor düzenlenmesini istemişti. Mahkemede yeni bir rapor sunuldu. Önceki raporu hazırlayan Ulusal Kriminal Büro hazırladığı ikinci raporunda bu sefer tam tersi şekilde Kemal Kurkut’un seken kurşunla vurulduğunu savundu.

Avukat Reyhan Yalçındağ savunmasında

 “Birinci rapor anlaşılmaz değildir. Ancak ikinci raporda, bilirkişi devletin kendilerinden ne istediğini anlıyor. Devletin söz konusu birinci rapordan rahatsız olduğunu anlayarak ikinci raporu düzenlemiştir. İkinci raporda neden görüntülere yer verilmiyor. İkinci rapor tipi, bir vazife çıkarma işidir” 

diyerek raporun değiştirilmesine itiraz etti. Yalçındağ ayrıca şunları kaydetti;

“Raporu, kurşunun sekme biçimini bir kenara bırakalım, bunu tartışmayalım. Neden kurşun kullanılıyor. Biri bunun cevabını verebilir mi? Elinde bıçak da olabilir”

Yapılan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutuklanma talebini reddetti.

Annenin “inşallah vicdan azabı çekersin” sözleri mahkemenin özeti oldu. Adalet talebi bir kez daha cevapsız kaldı. Görünen o ki “Vicdan azabı çekebilmek” ancak adalet duygusuna sahip olan halkın çekebileceği bir dert ve aynı zamanda bir meziyet. Adaleti olmayan düzen vicdan azabı da çekmiyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.